L'Orquestra Simfònica del Conservatori i el violinista Evelio Tieles
es llueixen en el Centre Cap Vermell




Plena satisfacció per a un públic que gairebé omplí el Centre Cap Vermell. Tant l'Orquestra Simfònica del Conservatori com el violinista cubà Evelio Tieles varen respondre a l'expectativa aixecada i ens oferiren un concert brillant, tant pel repertori ecollit com per la seva execució.

La joveníssima orquestra, de la mà de Fernando Marina, es va comportar amb una maduresa gairebé impròpia, sempre amatent a la batuta del director. Cadascuna de les obres (Simfonia núm. 6 "Pastoral" de Beethoven, "Ma mére l'oye" de Ravel i l'Obertura de "La gazza ladra" de Puccini) sonà plena de matisos, amb la delicadesa o el vigor que exigia la partitura en cada moment.



El Concert per a violí i orquestra Op. 61 de Beethoven va suposar la participació del violinista Evelio Tieles, un veterà il·lustre que ens deixà amb la sensació d'haver gaudit d'un solista de primeríssim nivell, d'aquells que tenim comptades ocasions d'escoltar. El més important, en tot cas, va ser que concertista cubà no va actuar recolzat en el seu brillant currículum, ans al contrari, es va lliurar a la interpretació amb passió de principiant, amb entusiasme d'adolescent. I això el públic ho va percebre immediatament i així ho va reconèixer al final,a mb una ovació llarga i sincera.