Un artista gabellí emergent



És el seu debut. Fins ara, mai havia mostrat al públic els seus treballs, i per començar ho fa amb una exposició a partir d'una tècnica que, ho hem de confessar, desconeixíem i que consideram que, per aquestes contrades, fins ara era inèdita. Es tracta de l'anomenada pintura amb fil que, pel que hem pogut esbrinar i pel que el mateix artista ens va explicar, té els seus orígens a Mèxic, tot i que, progressivament, s'està escampant arreu del món.

Consisteix, aquesta manera d'expressió plàstica, a aferrar el fil, dels distints colors, sobre un suport rígid, i a així anar traçant la figura prèviament esbossada. Una forma que conjuga la part eminentment artística amb una altra de labor pacient i minuciosa. Tot plegat, implica invertir un bon caramull d'hores en cada una de les creacions.



















En aquesta imatge de primer pla d'un dels treballas d'en Tomeu, es pot veure el traçat de cadascun dels espais, segons el color, amb el fil corresponent.



Tomeu Moll ens va dir que ja està treballant en noves i més ambicioses creacions, de cara a una futura exposició en el Centre Cap Vermell. Mentrestant, podeu veure aquests primers traballs seus en el Cafè3 de Cala Rajada, on romandran encara per unes setmanes.

Aquí el teniu, un nou i interessant artista del poble, al qual haurem de seguir.