Divendres a les 20h al centre Cap Vermell,
inauguració de l'exposició de Jaume Fullana,
Escultures 1996-2008.





Escultor i gravador a parts iguals, es pot assegurar que l’obra de Jaume Fullana (Palma, 1963) esdevé una de les aportacions més singulars i depurades dins el context de l’escultura contemporània a la nostra comunitat.

 Format a l’Escola d’Arts i Oficis de Palma, ha participat des de 1989 a diverses mostres col·lectives (a les Illes Balears, Galícia, Navarra, Bèlgica, Cuba i Brasil). Amb motiu de l’exposició individual –l’única realitzada fins ara– que li dedicà la Galeria Lluc Fluxà el 1997, la crítica Pilar Ribal parlà de les parelles conceptuals “ple/buit i lleu/massís” i, fent incís en aquesta darrera dicotomia, s’admirava del treball “d’uns blocs que s’han tallat fins aconseguir que un sòlid rectangle de fusta massissa apareixia dòcilment doblegat, corbat o elevat com si del més lleu material es tractés”.

Les instal·lacions que ha elaborat en els darrers anys es caracteritzen per la seva condició minimal i seriada en la què les diverses peces estableixen rigorosament ascens i descens, tancament i obertura o creixement i decreixement.

Ha participat a significatives propostes col·lectives com “...en projecte (VIII)”, “Art emergent a les Illes Balears (III)” i “Escultura contemporània a les Illes Balears”, entre d’altres.

La present exposició està integrada per una selecció de les seves obres més significatives realitzades entre els anys 1996 i 2008, que en el seu conjunt permeten analitzat l’evolució de la seva tasca creativa.