Diumenge, 21 d’abril, se van lliurar els premis Ploma de Ferro, que en la seva 31a edició ha comptat amb la participació de 33 narracions. L’acte del lliurament comptà amb tres parts ven diferenciades.

Per una banda l’actuació del grup Amulet, del que forma part la gabellina Silvia Rexach, dividida en dos parts a l’inici i al final de la vetllada.

Després de la primera part de l’actuació, el regidor de cultura va donar la benvinguda, cridant als dos premiats i a la primera tinent de batle per a lliurar els premis. 



El guanyador absolut va ser Ramon Sedano, amb la seva obra “Ara”, qui dirigí unes paules al públic per agrair el premi i indicar que aquest guardó l’anima a seguir escrivint.

El premi local va ser per Gabriel Torres Malpesa amb “El meu heroi...2024”. Emocionat va puntualitzar que tots tenim herois i el seu és el seu pare.



Les narracions presentades han estat avaluades per Pere Antoni Pons Tortella, Aina Fullana Llull i Pau Vadell Vallbona.

Després d’unes paraules de Núria García, donant les gràcies a tots i totes els qui han fet possible el certamen literari, se presentà el llibre que recull les narracions premiades l’any 2023.

Seguidament n’Isabel Moll presentà la publicació de les actes de les IV Jornades d’Estudis Locals de Capdepera titulades “El turisme abans del turisme. Dels estiuejants al turisme”. Jornades se celebraren en el Centre Cap Vermell de Cala Rajada els dies 16  i 27 de novembre de 2010. Ara se publiquen les 10 ponències presentades. N’Isabel Moll recordà que aquestes van ser les darreres Jornades realitzades a Capdepera i malgrat els anys passats entre la realització i la presentació de la seva publicació no han perdut vigència, a més de servir de incentiu per a treballs posteriors. Esperem poder reproduir la intervenció  de n’Isabel Moll.
 

L’acte acabà amb la segona part de la intervenció musical del grup Amulet.



Enhorabona a tots i totes les participants!