"El plaer de pintar", l'exposició que inaugurà dia 31 de maig al Künstlerhaus Marktoberdorf


GLÜCK ZU MALEN- EL PLAER DE PINTAR


Dia 31 de maig va inaugurar l'exposició de la casa d'artistes de Marktoberdorf, la capital de la comarca d'Allgäu, al sud de Munic, land de Baviera.

El Künstlerhaus Marktoberdorf, és un museu inaugurat el 2001 i malgrat la seva curta trajectòria ja s'ha convertit en una icona de la ciutat de Marktoberdorf. Una ciutat de 20.000 habitants del land de Baviera i molt a prop dels Alps austríacs (a 100 km de la ciutat d'Innsbruck). La construcció de l'edifici en un estil Bauhaus,és de l'estudi Suís Schweizer Architektenteam Bearth & Deplazes que van ser guardonats per aquest treball. L'objectiu del centre és acollir artistes de contrastada rellevància artística.



El Künstlerhaus Marktoberdorf disposa de cinc sales al llarg de més de 800 metres quadrats en dos edificis connectats on Gustavo ha traslladat la seva producció més recent al costat d'algunes obres clàssiques. L'abast comarcal és de més de 500.000 habitants en una zona de industrial, però, a l'hora, molt turística donada la proximitat dels Alps, pistes d'esquí, llacs,..etc.



L'acte d'inauguració, va congregar molta gent i va tenir una gran repercussió a la ciutat de Marktoberdorf. Va ser presentat per la directora del centre artístic Dra. Maya Heckelmann, l'alcalde de la ciutat, Dr. Wolfgang Hell i el Dr. Joachim Klasen, president del Rotary Club de la ciutat.

El Rotary Club avala aquesta exposició després de diversos anys d'insistir a l'artista. Per la seva banda Gustavo, en el seu tarannà solidari de sobres conegut, donarà el 20% de les vendes de la seva obra al projecte del Rotary Club de Marktoberdorf, que finança accions per a nens malalts de càncer.

La directora del Museu destacar en la seva intervenció la història de Gustavo i el seu periple a Alemanya al llarg de més de 25 anys. En el pla artístic, va destacar que Gustavo retrata la vida quotidiana des d'una perspectiva original i alegre, transmetent alegria i il·lusió, des de la crítica i la fina ironia, però que sobretot reflecteix la seva personalitat. I pel que fa als títols va provocar el riure dels assistents al recitar-ne alguns.

Per la seva banda, alcalde i president del Rotary Club van destacar la vitalitat de Gustavo, la bona acollida i prestigi de l'artista sempre que ha exposat la seva obra a Baviera i que si Gustavo mostra el seu plaer de pintar, per a ells també és un gran plaer poder acollir la seva obra a la seva ciutat fins al 10 de setembre.



L'exposició consta de 75 obres entre 46 quadres de gran i mitjà format a més de 12 escultures i diverses serigrafies. També destaca en aquesta exposició 22 esbossos acolorits d'obres de Gustavo, on es pot apreciar el seu ric procés creatiu.

El Künstlerhaus Marktoberdorf ha editat un bell catàleg de l'exposició que s'adjunta amb un text de Bettina Neumann i un altre de Pere Cortada.

El podeu baixar clicant damunt l'icone:





L'exposició ha tingut gran interès i repercussió en tots els mitjans de comunicació de Baviera.



A l'acte d'inauguració Gustavo se'n va fer un tip de signar i dedicar catàlegs. Sempre amb una rialla i una broma. 

Gustavo, un cop més, es converteix en un gran ambaixador de Mallorca a Alemanya. Molts dels assistents a l'acte d'inauguració ja li van expressar el seu desig de venir a Mallorca i, entre altres activitats, visitar el seu estudi.

Als seus 78 anys, és d'admirar l'energia que té. Ara, ja parla de nous projectes, per celebrar els 80 anys. Aviat ens parlarà del projecte del MUSEU GUSTAVO. I és que no atura!.

Enhorabona, Gustavo!