Biel Barceló ens mostrà els secrets de La Llotja, joia del gòtic civil de Ciutat















La visita estava organitzada per ARCA i participà un grup de gabellins






Divendres, dia 31 de maig, un grup de gabellins vam visitar La Llotja de Palma  de la mà de Biel Barceló.  La visita estava organitzada per ARCA i resultà molt interessant.

La visita va començar a les 17 hores a la seu d’ARCA, als Sagrats Cors on Biel ens va fer una completa introducció. Reforçant la seva xerrada amb moltes imatges, va parlar de l’origen de les llotges, de Guillem Sagrera, de l’evolució de l’edifici al llarg de la història i de molts d’aspectes arquitectònics que més endavant veuríem en la visita.



Ja en carrer ens aturàrem davant alguns edificis relacionats amb la Llotja, bé perquè reprodueixen elements de l’edifici o pels seus propietaris. Les anècdotes que ens comentà en Biel van ser múltiples (algunes amb referència a Capdepera).

Ja a la Llotja vam voltar l’edifici observant diversos elements arquitectònics, constructius i decoratius com ara les finestres i portes, la proliferació d’àngels, els sants, les gàrgoles...



Entràrem per la porta principal i visitàrem l’edifici per dintre parant atenció en les columnes, nervadures, disposició d’accessos, etc... Accedírem a la terrassa per una magnífica escala de caragol, estèticament preciosa i que suposà una gran aportació de Sagrera.



A dalt van poder voltar per la terrassa i gaudir fent fotografies  des de dalt. La catedral és molt present a les vistes d’aquest barri de Ciutat tan lligat, històricament, a la mar i al comerç.

En definitiva, una excel·lent i molt interessant visita a un dels monuments més representatius de Palma de la mà d’un gran amfitrió, en Biel Barceló.