El cantant dels Ocults deixà bocabadats petits i grans amb contes i cançons




Com a cloenda del cicle de contacontes que se van dur a terme la passada setmana (cada dia un conte,  càrrec de voluntaris) al voltant de les Rondalles de Antoni M. Alcover, el músic Antoni Nicolau va oferir un original espectacle. 

D'una banda va contar dues rondalles, tot cercant la complicitat dels infants (i adults) allà presents, "un pollós, un ronyós i un mocós" i  "El cavall de  rei". Dues rondalles senzilles, adaptades al públic infantil, contades amb gràcia i molta expressió corporal. A més va despertar la guitarra (na Maria Antònia), una guitarra màgica que gairebé toca tota sola, i afegí dues cançons relacionades amb les narracions. Concretament ens cantà "Ronyós" i "Sa cusseta", ambdues del seu disc recentment publicat Venim de rondalles.

No cal dir que els presents ens ho passarem molt bé escoltant i cantant amb Toni Nicolau.



Però amb Toni Nicolau parlàrem de més projectes. Primer ens va voler aclarir que "venim de rondalles" no  és un disc per a nins, és per a tots els públics... pels adults també.



Ara amb Ocults ofereixen una "festa mallorquina", amb torrada, ball de bot, cantautors locals i per acabar l'actuació d'Ocults.
Ens comentà que aquest disc que recull les cançons inspirades amb les rondalles és el seu primer treball "en solitari", que du el seu nom. sense els Ocults. Es tracta d'un disc que és iniciativa personal, un projecte individual que continuarà amb noves produccions que pensa orientar al format audiovisual i la barreja de música electrònica i tradicional. De fet ja treballa en dos nous entregues (no sap encara l'ordre) però una girarà al voltant de la música dels Beatles i l'altra de l'obra de Joan Pau Giné, un cantautor de Catalunya Nord dels 90, del que té unes 60  cançons , la majoria de les quals no han sortit del seu àmbit. Li proposaren participar d'un disc recopilatori i ha descobert molt de material per un nou projecte.



Sobre el futur de la música, del món discogràfic, ens insistí en la importància d'adaptar-se als nous mitjans, a INTERNET, a Spotify...això sí el debat és obert