Festival Internacional de Música "Torre de Canamel"
Juliol 2012


Dina Parakina, piano, i Yuri Torchinski, violí, caps de cartrell. Obertura festival

Amb una gran assistència de públic va donar començament el Festival de Música de La Torre de Canyamel, sent el piano protagonista, entrem de ple en el món de Chopin, Ravel i Barber de la mà de les joves concertistes internacionals  Jun Ishimura, Mizuki Komori i Azusa Tanner.

Una segona intensa part per  gaudir de J. Brahms i la seva  sonata Nº 1 in G mayor Op. 78 Regensonate, per violí i piano.  Adagio y Allegro molto moderato a càrrec del consagrat duet format pel violinista Yuri Torchinsky (concertino solista de la BBC Philarmonic i professor al Royal Northern College of Music de Manchester) i la pianista Dina Parakhina (professora al Royal College of Music de Londres). Una vegada més és un privilegi comptar amb figures de tan altíssim nivell internacional.























  Tomaso Cogato                                                         Marta Liébana

Concert 12 de juliol a càrrec de Tommaso Cogato. Concertista italià que desgranà un programa variat,  començant amb Mozart  i el seu Rondo KV 485 en re mayor, va seguir amb Chopin i  la dolçor de l’Andante Spianato et Grande Polonaise Brillante op.22. , la força de S.Thalberg/G.Verdi i la seva fantasia sobre l’òpera “La Traviata”. Després d’una breu pausa ens brindà un homenatge a la música espanyola amb la màgia d’Albéniz i Granados.

El mestratge de la seva interpretació, va retre al públic assistent a una total entrega creant tal vincle que per aplacar els aplaudiments ens regalà varis bises. La seva interpretació de les obres fou sempre acompanyada d’una explicació a l’oient creant així un fil conductor entre les obres.

El concert del dia 13  va córrer a càrrec de Marta Liébana. Jove madrilenya el talent de la qual  ens deixà sorpresos ja que va apostar per un repertori conegut per la seva dificultat , executant-lo amb absolut mestratge; no en va ha estat triada després d’una dura selecció entre més de 150 pianistes como l’única representant espanyola per participar en el prestigiós Concurs Internacional de piano Paloma O’shea que tindrà lloc del pròxim dia 25 de juliol al 7 d’agost a Santander.

El seu programa començà amb Jean-Philippe Rameau i la seva obra “Gavotte i sis variacions en La menor”. Ens va delectar amb la Sonata núm.21 en Do mayor , “Waldstein” de Beehoven , op. 53, Allegro con brio,Introduzione. Adagio molto Rondo. Allegretto moderato : Prestissimo.

Després d’una breu pausa va interpretar “Jeaux  d'eau “ de Ravel per acabar amb el brio i contrastos de Rachmaninov amb la seva Sonata núm.2 en Si bemol menor op. 36 (versió revisada). Allegro agitato. Non Allegro-Lento-Più mosso. Allegro molto-Poco meno mosso-Presto.

Simplement fantàstic. Per tancar el festival que millor opció que obrir pas a  dues joves concertistes amb molt de futur com Barbara Panzarella i Cristina Allés, nascuda a Palma i digna representant de l’illa. Ambdues realitzen estudis de perfeccionament en la Hochschule für Musik Dresden Carl Maria von Weber.


 Barbara Panzarella i Cristina Allés

 

Demostraren amb el seu bon  quefer, complicitat, harmonia i frescor, sense oblidar la seva magnífica execució, que la música és un “divertimento” per compartir. Desgranaren el seu programa alternant interpretacions a quatre mans i de forma individual. Gratament sorpresos podem dir que Cristina Allés amb els seus 18 anys recentment  fets ja no és una promesa si no una realitat. Juntament amb Barbara Panzarella formen una parella pianística on la compenetració es transmet a l’espectador, omplint d’atreviment la seva interpretació de manera que és una de las formes més amenes de gaudir de la música.

El seu programa , no exempt de dificultat, va estar compost per obres de Bizet, Debussy , Ravel, Faure, Dvorak i Brahms.