El Rossini més solemne s'escoltà a sa Torre Cega



La primera idea que ens passa pel cap, després del concert del divendres dia 20, és que, enmig del tsunami econòmic en què ens trobam immersos, les Serenates d'Estiu han reaparegut en un cicle curt, però intens, que ens omple de gratitud cap a Joventuts Musicals de Capdepera, els seus organitzadors. Han tengut el coratge de no deixar morir -esperem que així sigui- una de les grans fites musicals de Capdepera, i volem creure que de tot Mallorca.

Del primer dels concerts programats, amb Le Carromato Swingdicat, ja us en donàrem la corresponent informació. Ara ens toca parlar d'aquest segon llliurament, absolutament distint i distant respecte del primer, amb el qual compartiria, en tot cas, la pruïja per fer bona música dels seus intèrprets. Ens referim, per tant i com deveu saber, a l'actuació del Cor de Cambra Studium, i la seva interpretació de la Petita Missa Solemne (1863), de Gioacchino Rossini. Una obra de maduresa de l'autor de La gazza ladra, que ens mostra la versió més introspectiva de l'autor italià.

L'Studium, una formació coneguda pel nivell d'exigència que s'ha imposat des del seu naixement, trenta anys enrere, ens en regalà la versió per a cor, solistes, dos pianos i harmònium (el compositor en deixà, també, una segona versió amb orquestració completa). En tot cas, es tracta d'una composició tècnicament complexa, a l'abast només de grups capaços d'assumir els reptes imposats per la partitura. En aquest sentit, no podem menys que reconèixer la qualitat amb què l'Studium superà el desafiament, cosa que va reconèixer el nombrós públic assistent al concert, amb una llarga ovació que obligà els intèrprets a sortir a saludar repetidament.

Esmentem, com mereixen, els quatre solistes i els tres músics acompanyants (Virginia Wagner, soprano; Antonio Aragón, tenor; Frédérique Sizaret, mezzo-soprano; Damián del Castillo, baríton; Andreu Riera, piano; Noemí Dalmau, piano i Arnau Reynés, harmònium), així com el director del conjunt, el reconegut Carles Ponsetí.

Magnífica vetllada de música de primer nivell i unes Serenates que, malgrat la lògica curtesa del programa, ens han deixat un magnífic sabor de boca i l'esperança que l'esdeveniment tendrà continuïtat. Està clar que, sense sortir de Mallorca, com queda demostrat, es pot assolir una programació d'altura.



Destaquem, finalment, que entre la nòmina participants en el brillant concert, hi havia dues cares conegudes, les "nostres" Noemí Dalmau (piano) i Bàrbara Femenies (soprano), que defensaren magníficament el pavelló gabellí. Enhorabona a totes dues.



G. ROSSINI
"Petite Messe Solennelle"  per a  solistes, cor, dos pianos i harmònium

Studium Cor de Cambra

Virginia Wagner, soprano
Antonio Aragón, tenor                                                        
Frédérique Sizaret, mezzo-soprano
Damián del Castillo, baríton

Andreu Riera, piano
Noemí Dalmau, piano                                           
Arnau Reynés, harmònium

Carles Ponseti Verdaguer, director