Carod-Rovira

a Capdepera


















Carod-Rovira i Antoni Coix
davant l’Església Metodista del carrer Sant Pere.


 

 

 

Josep Lluís Carod-Rovira, director executiu de la Càtedra de Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra, el passat dimecres dia 6 de juny va visitar Capdepera de la mà d’Antoni Coix i es va entrevistar amb diverses persones cercant informació i documentació relacionada amb la comunitat metodista. Aquesta tasca forma part d’un projecte d’investigació sobre el protestantisme als Països Catalans que culminarà amb la publicació d’un llibre, del qual Carod n’és el director.

Sens dubte la importància de Capdepera en tots els afers relacionats amb la comunitat metodista, és molt gran, tal com es reflecteix en tota la bibliografia existent fins ara. Basta recordar la darrera aportació de Carme Capó, de la qual n’hem parlat en aquesta revista.

El metodisme forma part de l’ADN del nostre poble, com saben tots els gabellins, i per això saludam molt positivament l’interès en incloure Capdepera en un estudi més ampli que connecti la nostra petita història amb el metodisme als Països Catalans.

Per altra banda, Carod-Rovira es va comprometre a fer una presentació a Capdepera d’aquest llibre que es prepara, moment que serà una bona ocasió per tal de fer un balanç de l’aportació, sens dubte positiva, que ha fet aquesta comunitat religiosa al nostre poble.


Josep Terrassa, Pere Fullana, Miquel Llull i Josep Lluís Carod-Rovira.