El grup vocal oferí un concert excel·lent a sa Torre Cega, sota els auspicis dels Amics de l'Escola de Música



Que un grup amb més de vint anys de trajectòria musical et sorprengui positivament a cada nova actuació, té molt de mèrit. I tot sense sortir del camí que es marcaren des dels inicis, fidels a una trajectòria perfectament definida. Aquests són Cap Pela, set veus que han demostrat amb escreix que es pot prescindir de l'acompanyament instrumental i, això no obstant, tenir la sensació que aquest no fa gens ni mica de falta.

El veterà grup arribà a sa Torre Cega el passat diumenge dia 3, de la mà dels Amics de l'Escola de Música, i ens oferí un concert ple de ritme, amb el seu disc "Feel'n'soul" com a base. Ritme, sí, però també les belles harmonies a què ens té acostumats Cap Pela, i uns arranjaments que mantenen la justa esquidistància entre el tema original i les set veus que l'han de desenvolupar. Tot perfectament mil·limetrat, sense vacil·lacions de cap tipus, per més que aquest rigor sempre sigui superat per la sensació que tot brolla d'una manera espontània, com si sorgís del no res.

Temes inoblidables de Stevie Wonder, Jackson Five, Ray Charles, Nina Simone, Van Morrison o REM (meravellosa versió de Everybody Hurtssonaren en els jardins de la Fundació March, un escenari gairebé perfecte i on Cap Pela pensa que Otis Redding, mirant la mar, perfectament hauria pogut compondre Sittin' On the Dock of the Bay. També poguérem escoltar, igualment, cançons de "tota la vida" del grup, com La dama de Mallorca Bohemian Rapsody de Queen, peces d'un repertori heterogeni però sempre bastit des del patró de la qualitat. 





L'aparició de la Coral de l'Escola de Música, que dirigeix Bàrbara Femenies, va posar un punt d'emotivitat al concert, i els al·lots del grup local s'integraren en dos dels temes interpretats per Cap Pela, amb naturalitat i solvència. I el públic ho agraí i reconegué profusament.





Exercí les tasques de mestra de mestra de cerimònies, com sempre que els Amics de l'Escola de Música ens convoquen, Sally von Stunzner. La presentadora aprofità l'avinentesa per a "presentar" també el nou fons d'escenari que s'estrenà en aquesta ocasió i que se suposa que presidirà els futurs concerts que se celebrin en aquest marc.