Vicenç Nadal Sunyer, secretari del C.E. Escolar durant 19 anys


CE Escolar, temporada 1976-77. Vicenç Nadal, a l'esquerra de la imatge, i l'autor d'aquesta col·laboració, Miquel Bestard, a la dreta

Vicenç Nadal Sunyer, de 67 anys d'edat, conegut per Vicenç “de cas Mestre", o Vicenç “de Sa Nostra”, pels molts anys que treballà en aquesta entitat, ens va deixar el passat dissabte 4 de març.

Vaig tenir la gran sort de conèixer-lo a l'any 1969. Ell es trobava treballant a una sucursal de “Sa Nostra”, a Palma, i jo fent el servei militar. Molts de dissabtes, tots dos amb el seu cotxe, tornàvem de Palma a Capdepera, ell per passar el cap de setmana amb la seva família i amics, i jo per ser aquí i poder jugar el diumenge amb l'Escolar. Des d'allà ens va venir una amistat que ha durat fins a l'últim dia de la seva vida.

En Vicenç va ser, durant tota la vida, una persona de poble que ha deixat una gran estima entre tots els que el van conèixer i el van tractar. Molt amic dels seus molts amics, vam coincidir molts anys, junts, al CE Escolar, ell com a secretari - ho va ser durant 19 anys - i jo, primer jugant i després entrenant l'equip de Capdepera. Després dels partits del diumenge, moltes nits, amb en Vicenç i algun jugador de l'equip, compartíem taula a casa meva, comentant les vicissituds del partit. La nostra relació continuà sempre, per ser jo client de “Sa Nostra”, de la sucursal en què treballava. I, últimament cada vegada que ens vèiem, no hi mancà la nostra tertúlia.

Els 19 anys d'en Vicenç com a secretari de l'Escolar els va desenvolupar d'una manera altruista, sense tenir-ne mai cap recompensa econòmica. Va començar amb el president Sebastià Pascual, a l'any 1970, i després ocupà la secretaria amb els presidents Felipe Cardiel, Jaume Massanet “Coix”, Pep Gallego, Miquel Cassellas, Joan Vaquer “Corem”, Pedro Morey i Maties Sánchez. Durant quatre anys, va ser directiu de la F.F.I.B., en representació del futbol aficionat balear.

Aprofit l'ocasió per, en nom dels expresidents i el meu propi, traslladar a través Cap Vermell el nostre condol als familiars d'en Vicenç.

Miquel Bestard