Image

15/06/2007
De bon matí, escolt els tertulians d’IB3 Ràdio. La consumació de la desfeta del PP està prenent cos. Les argumentacions que escolt giren el calcetí del dret i del revés per tal de deslegitimar els resultats i, sobre tot, els pactes postelectorals. Algú parla de la necessitat de reduir els partits a dos, a fi d’evitar que hi hagi grupuscles minoritaris que puguin determinar governs. I si ho deixàvem en un?, dic jo. Aquesta seria una bona manera d’evitar maldecaps als ciutadans.

 

 

18/06/2007
Continuen considerant les causes del naufragi. El PP és un partit acomplexat, diu un dels cervells del programa, un partit a la defensiva. I posen Calvià com a municipi d’actuació “sin complejos”. La victòria electoral de Carlos Delgado en aquell municipi els mena a posar-lo d’exemple de com haurien d’actuar pertot arreu. Dels 40 càrrecs de confiança nomenats pel batle calvianer (450.000 euros anuals), i de la pujada un 50% del propi sou, no en diuen res. I de la victòria d’en Pere Rotger a Inca encara en parlen menys.

19/06/2007
És evident que han decidit morir matant. Avui, Javier Alarcón té Antoni Alemany de convidat, i aquest, amb la finesa que el caracteritza, i a propòsit de la previsible normalització lingüística d’IB3 amb el nou govern, ens fa saber que ell parla “como me sale de las pelotas”.

20/06/2007
Ja obren paraigües, a la vista que comença a brusquejar. Es refereixen, avui, a possibles nous directors d’IB3, parlen d’un “tridente” de candidats, sense que jo sàpiga a qui es refereixen, però avisen que per a dirigir l’emissora s’ha de saber llegir i escriure i que aquesta és una condició que dubten que complesqui algun dels noms que circulen. “¿Cómo se va a gobernar esta comunidad, con ocho partidos implicados? Esto es ingobernable!”, clama una tertuliana.

21/06/2007
Avui, entre els tertulians hi ha un polític del Bloc. I també Fernando Rubio, portaveu del PP en el Consell de Mallorca. Aquest jove polític de la dreta anuncia l’apocalipsi que ens cau damunt amb un batibull de partits que ja es barallen abans de governar. El conductor del programa li dóna corda, i a més, per encoratjar el convidat “progre”, recorda que UM només parla amb el PSIB, però que ignora el Bloc.

27/06/2007
Un dels convidats intenta explicar-se com així s’ha donat una segona oportunitat als partits que fa dues legislatures integraven el Pacte de Progrés, amb els desastres que varen fer. I també es demana com així s’ha castigat el PP, tan bé com ho ha fet aquests quatre anys darrers. Només li falta dir que els ciutadans són beneits. Avui, Alarcón, davant les crítiques d’un altre convidat, fa una defensa encesa de Carlos Delgado i de les grans virtuts que adornen aquest polític. I acaba posant de Pepe Blanco a parir.

I així, un dia i un altre, i un altre. En castellà, tot en castellà, exclusivament en castellà.

A força d’escoltar aquestes plomes del periodisme a sou dels conservadors –no és metge, en realitat, Javier Alarcón, com Bartomeu Beltran?–, s’arriben a entendre moltes coses. Entre d’altres la soledat del PP, la terrible soledat d’un partit del qual hom fuig.

No parlen, els tertulians, del fàstic que la mateixa IB3, amb el seu servilisme, el seu partidisme i la seva grollera bel•ligerància, ha generat en tan poc temps. Fer amics no és la seva especialitat.

Res em fa més il•lusió, a nivell de mitjans de comunicació, que una IB3 profundament democratitzada (i normalitzada lingüísticament). I res em faria més oi que un govern de centreesquerra aprofitant IB3 per a interessos partidistes, com ha fet fins ara el PP.