Simpatitzants, votants i militants, el vostre líder ho ha passat malament, ho ha confessat. Hem de començar dient que nosaltres ja estam immunitzats de totes les barbaritats que escoltam cada dia d'aquesta gent. Des de totes les dretes que hi ha. La dreta nostàlgica, la dreta moderna i la dreta fosca i tenebrosa que molts intenten treure de l'abocador de la història, i ara més que n'escoltarem en lo remoguts que van entre enquestes i més enrenou de cara a les eleccions.

Pobre Rajoy. Quan vaig escoltar el seu discurs a les noticies quasi em cau una llàgrima de llàstima. Tot d'una em vaig imaginar en Rajoy fent coa per cobrar l'atur; fent coa a un menjador social, sí, d'aquests que s'han triplicat a les grans ciutats malgrat que ja ha passat tot el pitjor; em vaig imaginar en Rajoy assegut al sofà de la Moncloa que escoltava el timbre i es pensava que seria una comissió judicial per a desnonar-lo. I com no, vaig pensar en ell que anava d'empresa en empresa deixant currículums i que passaven els dies i ningú el cridava per a una entrevista de feina. Però no. Quan va dir que ho va passar malament no es referia a l'estatus dels més de cinc milions d'aturats que esperen a veure si serà veritat que es crearan no sé quants de centenars de milers de llocs de treball. Es referia que ell també té sentiments. Que malgrat haver tret lleis que faciliten els acomiadaments massius als empresaris, i que no inclou a la llista de la Seguretat Social medicaments no assequibles a les butxaques de molts de malalts que necessiten amb urgència un tractament, i que els desnonaments han augmentat a tot l'estat, així i tot, ho ha passat malament. Tenia sospites que la economia de fa uns anys feia malbé l'euro i va haver de fer reformes en tots els sentits i en tots els àmbits, reformes que els empresaris varen saber captar molt bé. Ara tot ha passat. Ens adverteix que les coses han de canviar, però a la seva manera. Res de bolxevics ni bolivarians. Ho tornarien enfonsar tot.

Per sort, ara que escoltarem la paraula llistes, encapçalant llistes... i més glossari electoral, els ciutadans no hem d'oblidar que també nosaltres tendrem llistes, ara que ja sabem d'una llista d'alguns dels ciutadans exemplars que guardaven milions d'euros a Suïssa.