Això: creus que podries viure, sense plàstic? Vols dir que sabríem viure, actualment, sense aquest derivat del petroli? Si volguéssim fer una llista d’elements del nostre entorn que tinguin plàstic acabaríem molt abans si comencéssim pels que no en tenen. Serà difícil veure una època on la majoria de la gent tingui cura del medi ambient, on les prioritats siguin la preservació de l’entorn, on siguin minoria els qui pensin que tant se val cuidar o no els boscos. Serà difícil, però no impossible. Tot és començar.

Senseplastic és una empresa mallorquina que ja ha començat a posar el seu granet d’arena en aquesta tasca. D’ella en vàrem sentir parlar per casualitat en una trobada d’amics. La curiositat picà i els anàrem a veure, per les contrades de ponent, allà per Ciutat. La botiga és d’aspecte net i fresc i no us ha d’estranyar: fabriquen i comercialitzen productes de neteja amb composició biodegradable i específicament dissenyats per aquest tipus d’aigua amb tanta calç com tenim a ca nostra. A més, la idea principal es complementa amb el fet de servir els productes a granel, per a la qual cosa promouen l’adquisició d’un lot de 14 productes amb el que regalen els envasos: sabó i suavitzant per a rentadores, sabons de rentar plats a ma, neteja-vidres, sabons per al terra, per al bany, etc. L’usuari, llavors, usarà el seus propis recipients per tal d’evitar aquesta tendència fàcil que tenim a llençar envasos: reutilitzar enlloc de reciclar.

Si no vàrem entendre malament, estan obrint una altra botiga a Inca, cosa que afavoreix el fet d’anar a fer les recàrregues de producte, encara que, creiem, la clau estarà en tenir algun distribuïdor per aquí al Llevant, més a prop. De moment, ja és molt interessant que tinguin preus molt assequibles, que fabriquin a Mallorca, i que puguin tirar endavant en els moments que vivim. Esperem que aquesta iniciativa prosperi amb força.  Si voleu més informació podeu accedir a la seva plana web, que està en procés de construcció: www.senseplastic.com