Nou vinil de swing en català d'estàndards de la cançó americana dels anys 30.

 


Entrada: 5€; entrada+disc: 10€ 




Fundat l'any 2015 pel cantant i ukeletista Biel Barona, la saxofonista Marina Moyà i el contrabaixista Miquel Àngel Roca.

En un primer moment el projecte neix del desig de cantar els estàndards americans de jazz en llengua catalana i en clau de swing continuant així, de manera simbòlica, el llegat del músic i poeta manacorí Guillem d'Efak que adaptà a la nostre llengua alguns dels més coneguts estàndards americans.

Entren a formar part del projecte el trompetista Miquel Àngel Nadal, el bateria Jeroni Sureda i el guitarrista i compositor Joanmi Sancho.

Amb les noves incorporacions a la formació s'enregistra l'abril del 2016 els estudis Phonos de Manacor el que és fins ara el seu primer treball "Tots aquests Dois presenta: Tots aquests Dois. Vol 1.".

En aquest primer treball es recullen quatre estàndards del jazz americà en clau de swing i cantats en català: Satin Doll, All of me, Setember in Rain i These foolish thinks, rebatejats com; L'home de les dotze i quart, Tot de mi, Setembre temps plujós i Tots aquests Dois.

L'estiu del 2016 les tres darreres incorporacions es veuen obligades a abandonar el projecte degut a compromisos laborals. La banda incorpora nous membres són:

Manel Barceló a la trompeta, Pau Ginard a la bateria i Néstor Zarzoso al piano i composició.

Amb ells i amb un repertori de cançons del jazz clàssic cantades íntegrament en català i arranjades en clau de swing es presenten en directe a la Fira del Llibre de Manacor el 23 d'abril de 2017.

A partir d'aquell moment es van succeint les actuacions i també les entrades i sortides de músics al projecte: Manel Barceló deixa la banda i entren nous músics: Maria Antònia Gili a la trompeta i Joan Arto a la guitarra.

A més de grup resident durant tot l'estiu al bar Wikiki de Cala Rajada i d'actuacions en petit format, han presentat el seu projecte en diferents indrets de l'illa i també fora d'ella algunes de les més destacades:

  • Festes de la Colònia de St. Pere.
  • Festes patronals d'Algaida.
  • Jazz al moll a Cala Rajada (com a caps de cartell).
  • Festival d'arts al carrer Cala Rajada.
  • Festes de St. Agustí Felanitx.
  • Cafeteria teatre d'Artà.
  • Jazz Bah a Ciutadella de Menorca ( circuit TALENTIB, Institut d'Estudis Baleàrics)


Abans d'ajornar la presentació d'aquest disc feren diversos microconcerts de promoció:


aquí en teniu dos:





 

 

 No vos ho podeu perdre: És el concert de l'any!!!