Sis anys després del darrer aplec organitzat a Mallorca l'any 2010 i vint anys després de l'organització del XX Aplec Excursionista dels Països Catalans a Esporles (l'any 1996), els Ermassets Club de Muntanya i el Grup Excursionista d'Esporles tornen a fer d’aquesta vila la seu del XL Aplec Excursionista dels Països Catalans.

Esporles és un poble ubicat a la Serra de Tramuntana de Mallorca, Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, que aquest any acull amb entusiasme aquesta edició de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans amb tot un recull d'activitats relacionades amb la cultura, la història i la muntanya.

L'organització d’aquest aplec, amb el poble d’Esporles com a punt de partida, vol fomentar els valors de l’educació, el respecte, la conservació i l’estima per l'entorn. També pretén difondre la història, la cultura i les tradicions de la Serra de Tramuntana.

Es vol desenvolupar aquest esdeveniment com un intercanvi social, cultural i esportiu que permeti donar a conèixer i compartir les tradicions, cultura i història del poble d'Esporles i de la Serra de Tramunana. Al cap i a la fi, vol donar a conèixer una manera de fer i de ser d'un poble de muntanya i mostrar-la a tots els participants de l'aplec.

Durant els cinc dies de l’aplec hi haurà organitzades diferents activitats: excursions, exposicions, conferències i xerrades. Aquestes activitats estaran relacionades amb la muntanya i la seva història; i també amb la nostra cultura.

En aquest lloc web podeu trobar la informació de les diferents activitats i actes que se celebraran en aquest aplec i com fer-ho per participar-hi

Esperam que us agradi i ens veim el 28 d'octubre a Esporles!!!