Comunicat del PSM sobre l'accés a s'Agulló i ses Covasses










 

La coalició PSM-Entesa vol denunciar el tancament de l'únic accés directe a la platja de s'Agulló (ses Covasses) que romania obert fins ara. Aquest accés, un passadís que permetia davallar fins a la platja als residents i visitants, ha estat tancat fa pocs dies tota vegada que abans de cap d'any s'hi podia accedir. Ara, l'única alternativa per arribar a la platja és agafar el camí del coll de Marina i davallar per una zona de difícil accés, especialment per a aquelles persones amb mobilitat reduïda.



Cal recordar que fa uns anys la propietat de la finca va obtenir el permís de Costes i de l'Ajuntament de Capdepera per tancar la zona, però amb la condició de facilitar una sèrie d'accessos que permetessin arribar, entre d’altres llocs, a ses Covasses. Amb el tancament d’aquest accés ja no en queda cap d’obert, d’aquells que havien de permetre el pas de la gent a aquest indret, molt estimat pels gabellins.
El tancament de la zona dels Pins de ses Vegues i ses Covasses ha estat sempre una qüestió molt polèmica i al llarg dels darrers anys s’han anat afegint noves tanques i traves per poder accedir a la vorera de mar, davant les protestes de la gent del poble. Per aquest motiu, PSM-Entesa anuncia que demanarà a Costes i a l'Ajuntament de Capdepera una revisió exhaustiva de les obres de tancament que s’han dut a terme en el darrers anys i, sobretot, el compliment rigorós, per part de la propietat, a l’hora de facilitar uns passos accessibles a la platja per a qualsevol persona.