Equip de govern: desgavell i descoordinació

 






 

 

            Les darreres situacions viscudes a l’Ajuntament de Capdepera no poden rebre altres qualificatius que: desgavell i descoordinació a l’equip de govern (PSOE+UCAP).

            En primer lloc, un regidor, el Sr. Rodríguez Abril (PSOE), que va prendre possessió el mes de juliol com a responsable de Cultura i Educació, resulta que pocs mesos després canvia d’idea -sempre segons la versió de l’equip de govern- i presenta la seva renúncia. El pas d’aquest regidor per l’equip de govern haurà durat devers quatre mesos i a més del seu sou haurà costat més de 1.000 € a les arques municipals només en plenaris extraordinaris. Cal recordar que es va celebrar un ple extraordinari només perquè prengués possessió i ara n’hem celebrat un altre només per a acordar la seva renúncia. Des del PSM-Entesa no entenem el motiu pel qual no s’ha esperat al ple ordinari del mes de gener per a oficialitzar aquest acord i tampoc podem entendre que el Sr. Rodríguez s’adonàs tres mesos després d’accedir al càrrec que no podia compatibilitzar la seva tasca amb els seus estudis. No hagués pogut ser conscient d’aquesta situació en el moment d’acceptar el càrrec? Ens costa molt creure que aquest sigui el motiu real de la seva renúncia i pensam que tot plegat amaga una situació interna de l’equip de govern presidida per la inestabilitat. En aquest sentit, ¿és lògic que se celebri un ple extraordinari al voltant del cessament d'un regidor i que aquest no hi assistesqui, per tal d'explicar públicament els motius d'aquesta determinació? 

            En segon lloc, volem denunciar la situació de desgavell i descoordinació que viu el departament de Turisme. La darrera decisió de la qual vàrem tenir coneixement a principi d’aquesta setmana és el tancament de l’Oficina de Turisme de Capdepera, que quedarà oberta només dos matins a la setmana, i que el segellament de la cartilla de l’atur passava a fer-se només a Cala Rajada. Aquesta decisió, que deixa enlaire l’atenció als visitants que vénen a veure el Castell i a passejar per Capdepera vila, no ha estat debatuda ni amb la resta de forces polítiques ni amb els sectors socials implicats. El més sorprenent, però, és que va ser una treballadora del mateix Ajuntament, i no un responsable polític, la que ho va comunicar al personal de Turisme, fa pocs dies, anunciant que la decisió del tancament es faria efectiva l’endemà, és a dir, d’un dia per l’altre; tot plegat amb el vistiplau del regidor de Turisme, Sr. Torres (UCAP). Per acabar-ho d’adobar, i avisat l’equip de govern que l’oficina estava gestionant la distribució d’entrades per a les funcions del Rei Herodes i la venda per a la funció teatral “Acorar”, s’ha ajornat el tancament fins després de Cap d’Any i finalment pareix que seran tres -dilluns, dimecres i divendres- els matins que romandrà oberta l’oficina. En definitiva, un desgavell.

            Estam davant una actuació, una més, improvisada i imposada, que causarà greus perjudicis als usuaris habituals de l'oficina i a l’oferta turística de Capdepera i, de retruc, als comerciants i restauradors de la zona. Capdepera vila és un destí emergent i cada cop més popular, i per tant el que necessita és promoció i atenció, no retallades d’aquests tipus.

També sorprèn que les decisions polítiques i d’organització, així com la seva comunicació als treballadors, es deleguin en els mateixos treballadors. Ens demanam, en conseqüència, quines són les tasques i funcions que està desenvolupant el Sr. Torres, atès que Turisme és la seva principal competència.

            El Sr. Torres sabia perfectament, quan va acceptar d’encapçalar una llista política i, més endavant, un càrrec a l’Ajuntament, que hauria de prendre decisions i comunicar-les, tant als treballadors com als ciutadans. El que no pot fer és delegar les seves funcions  en treballadors de la seva confiança intentant així eludir qualsevol responsabilitat.

            Hem demanat a l’equip de govern la convocatòria urgent d’una comissió informativa de Turisme per parlar d’aquest assumpte i a més demanam que es posi fre a aquesta situació d’inestabilitat en què quasi ningú sap què passarà l’endemà ni ningú sap qui pren les decisions, i que se’ns presenti el més aviat possible un pla de feina seriós que detalli quina serà la seva política en matèria de personal i utilització dels espais públics, així com en qüestions tan importants com són turisme, mobilitat, joventut o cultura.