PSM-Entesa de Capdepera proposarà "compensar els deutes que té pendents amb petits proveïdors i empreses amb aquells tributs municipals ja vençuts..."





   PSM-Entesa presentarà en els propers dies una moció per a ser debatuda en el pròxim Ple de l’Ajuntament de Capdepera, demanant que l’Ajuntament estableixi els mecanismes adients per a compensar els deutes que té pendents amb petits proveïdors i empreses amb aquells tributs municipals ja vençuts, tal i com ja s'està plantejant a altres municipis.

 L’actual situació de les arques municipals provoca que les petites empreses i proveïdors que fan feina per a l’Ajuntament, sense un contracte establert, cobrin les factures amb gran retard, entre 9 i 12 mesos en la majoria dels casos. Aquesta situació les provoca greus perjudicis i falta de liquiditat.

 Per altra banda, moltes d’aquestes empreses i proveïdors paguen tributs municipals, com la resta de ciutadans, els quals s’han de satisfer abans de la data límit fixada per l’Administració si no volen que se’ls apliqui el corresponent recàrrec. Per tant, es dóna una situació injusta que afecta sobretot els autònoms i les empreses més petites, que a més ara tenen greus problemes per a accedir al crèdit bancari que els permeti superar aquests moments de dificultat.

 En definitiva, la possibilitat de compensar deutes recíprocs podria ser una sortida adient que beneficiaria tant a l’Ajuntament com a les petites empreses proveïdores. Es tracta de possibilitar aquesta sortida a les petites empreses i autònoms que així ho demanin.