Carta d'Alejandro Aparicio Díaz, candidat d'EU al Congrés dels Diputats, agraïnt els votants de Capdepera









   Agraïm la confiança que 21.646 persones han depositat en Esquerra Unida. Aquestes persones han comprès que per no haver de pagar per la crisi que no hem provocat el camí que beneficia a la gran majoria de la ciutadania és el de l'esquerra. L'increment en 8.234 vots, respecte a les eleccions de 2008, demostra que el projecte d'Esquerra Unida és atractiu per a aquelles persones que creuen en una esquerra combativa, plural i amb un alternativa molt diferenciada a les polítiques de retallades i ajustos que ja ha posat en marxa el PP a Balears i que previsiblement ho farà al conjunt de l'Estat.
   I de forma molt especial, volem agraïr a les més de 200 persones (5,4%) que a Capdepera han donat el seu suport a Esquerra Unida. Aquest resultat ens encoratja a seguir endavant amb el nostre projecte al municipi de Llevant. El 20N, EU es va consolidar a les urnes com un projecte polític amb futur al que volem convidar a totes les persones que són d'esquerres i que creuen en la possibilitat de fer, entre totes i tots, un món més justs, amb menys diferències i on la crisi la pagui qui l'ha creat.

   A totes aquestes persones que han tornat a confiar en EU o que ho han fet per primera vegada, a totes les persones que s'han rebel·lat i que ens ha triat, volem que sàpiguen que no els defraudarem i que les seves paperetes han estat molt valuoses per poder superar el 5% del total dels vots vàlids i així poder formar grup parlamentari propi.

   Volem agraïr molt especialment a totes les dones i homes que s'han acostat al llarg d'aquesta campanya electoral per manifestar-nos el seu suport, que han fet campanya amb nosaltres o pel seu compte per les xarxes socials i amb les seves amistats, i a totes les que s'han compromès a treballar amb nosaltres a partir d'avui, dia 21 de novembre, per construir aquest altre món possible.

   Tot i que el grup parlamentari d'Izquierda Unida-La izquierda plural s'ha multiplicat per 5,5 i que l'integraran 11 diputats, no podem amagar la indignació pel que considerem l'estafa de l'actual llei electoral. Amb una llei electoral proporcional, on cada vot tingués el mateix valor, serien 25 les persones que integrarien aquest grup a la cambra baixa, mentres que avui a IU cada escó li costa el triple de vots que al PP. Una vegada més, seguim sent el tercer partit polític de l'Estat en vots - 1.680.810 vots, uns 700.000 més que el 2008- mentres que som la quarta força política en escons.

   No obstant això, el grup parlamentari d'Izquierda Unida garantirà que, com hem repetit al llarg de la campanya, una veu diferent, una veu de rebel·lia que combatrà per construir una societat més justa i democràtica, amb uns serveis socials públics i de qualitat, on es redueixin les diferències entre els que més tenen i els que en tenim menys, on es crein llocs de feina de qualitat, es dinamitzi l'economia respectant el medi ambient i es treballi per una societat de pau on els conflictes es solventin diplomàticament i no militarment.

   Esquerra Unida es troba en disposició d'oferir aquest grup parlamentari a l'esquerra social de les nostres illes i convidar-la a utilitzar-lo com a eina per fer arribar les seves propostes i preguntes al Congrés dels Diputats, en definitiva, ens oferim a fer d'altaveu de l'esquerra social balear i a combatre al seu costat contra els mercats i les polítiques neolliberals que ens amenacen.

Salut i endavant!


Alejandro Aparicio Díaz,

candidat d'EU al Congrés dels Diputats