"...Cap iniciativa política. No fa falta dir que se vos han esgotat les idees, però això a l’alçada de legislatura en que ens trobam, ja no té massa importància. "
 





   Inicialment dir-vos que a l’alçada que estem de la legislatura i vist lo vist, no fa falta fer massa preguntes, ja que les respostes sempre s’aplacen a una propera comissió, un proper ple, hi ha preguntes que mai se contesten, etc…. Però ha arribat l’hora de fiscalitzar una mica la labor de aquest equip de govern d’ençà que el Sr. Gallego el Presideix:
   Al plenari d’investidura vaig dir i cito textualment:”
  “Al pacte que hem pogut veure per premsa no figura cap mesura per afrontar l’actual situació que entravessem. No parla per a res de la Policia, ni dels convenis de personal, ni de activitat econòmica (no parla per a res de engegar dotacions de serveis, que donaria peu a la construcció i conseqüentment a la creació de llocs de feina i riquesa), ni de Turisme (no considera prioritari la platja de Cala Agulla, el tot inclòs, la desestacionalització de la temporada).  Dona la sensació que s’ha acceptat tot el que ha imposat EU-EV a canvi de la cadira presidencial.
   Però be, Ara tindrà que demostrar-nos a tots que el canvi ha estat positiu. Així ho confiam pel bé de Capdepera.”
   Però be, ho podríem acaptar si s’hagués dut endavant alguna cosa del pacte, (es tractaria d’una qüestió de prioritats) però es que ni això. Obertura de la piscina municipal; NNSS (vos heu gastat 500.000’-€ en projectes, però ni un per les NNSS). Catàleg de patrimoni. Aturat. Adjudicació dels serveis (Grua, Jardins, etc…) aturat. Usos de l’abocador (tots sabem com està). Agenda local 21 (participació ciutadana). No record la darrera vegada que se va convocar els veïns per parlar del municipi… (PLENARI DEL 06.07.2010). L’equip de govern que vostè presideix, Sr. Gallego, no ha pres cap decisió en els set mesos que vostè ha estat batle. Ni bona ni dolenta. Cap, i si no, basta mirar les actes dels plenaris i tot el que s’ha dut a aprovació és per imperatiu legal. Cap iniciativa política. No fa falta dir que se vos han esgotat les idees, però això a l’alçada de legislatura en que ens trobam, ja no té massa importància

   Per tant pregunta obligada. Que heu fet durant tot aquest any amb vostè al capdavant del consistori?

EXPEDIENTS POLICIA LOCAL.-  M’agradaria saber que ha passat amb els expedients de la policia local. Ja li explicaré la nostra versió de forma molt resumida. S’obrin expedients, que costen molts de doblers “ocults”, es a dir, molta de feina administrativa per després deixar caducar-los i/o no prendre mesures tenint en compte les recomanacions o els informes dels instructors. A més, al no prendre cap decisió (per això tenim un Bat-la, per prendre decisions) significa que s’ha haurà de pagar tots els endarreriments dels expedientats sense cap contraprestació a canvi. Es a dir, molt mala gestió i, a mes, agravis comparatius per tot arreu. (a uns les sanciona i a d’altres no…).

CALA AGULLA
.- Sabem noticies…

SON MOLL
.- Sabem noticies…

MUSEU DE LA MAR
.- Només dir-vos que el diumenge el PSM de Calvià va reclamar el mateix que Es Grup pel seu municipi.

RADIO CAPDEPERA
.- Sabeu que no funciona?. La nostra proposta era dur-la a Can Creu D’inca i seguir funcionant.

CAN CREU D’INCA
.- Pregunta al Bat-la. Que penseu fer. Vostè governa i fa un any que l’edifici està tancat. El poble vol saber que se’n confia fer amb el casal.

PRESUPOSTOS
.- Que hi ha dels pressupostos. Els confia treure endavant, o com a mínim parlar-ne?.  Vostè va dir a diversos fors, abans de ser investit Bat-la que no ho volia ser sense els pressupostos del 2010 aprovats. Ara ens trobam ja al 2011 i ni siquiera se responen a les preguntes que al seu dia vaig fer. Per exemple: Basten la meitat de doblers per la fira de la llampuga (15.000 en lloc de  30.0000, hi estan d’acord els mariners? ;Combustible, baixa a la meitat (de 60.000 a 30.000. Serà que només s’ha pressupostat el primer mig any?); Despeses de la nova escoleta municipal. (Simplement no està pressupostat). Projectes i NNSS (100.000’-, quan ja en devem 146.000 del 2010). Capdepera ràdio, 2.000€. Serenates d’estiu, desapareix la subvenció, després de 22 anys. Lloguer Can Creu, segueix per tot l’any, …

Una pregunta que faig i que vull resposta al proper plenari. Que devem, per que una cosa és el pressupost i l’altre la tresoreria. Si fa no fa un any que no pagam i mentrestant encomanem feina i seguim comprant. Ho necessitam saber per confeccionar els pressupostos.


Mateu Melis
Es Grup