Mossèn Antoni Gili, el prevere i historiador artanenc, ha finat, avui dia 1 de desembre, a la Residència de sa Font de sa Cala, on quedà ingressat a finals d'estiu desprès que una malaltia li impedís el moviment i l'obligàs a anar en cadira de rodes.

Cap Vermell lamenta la pèrdua d'un amic i gran coneixedor de la història del Llevant de Mallorca. De fet, encara recordam amb gran estimació el seu pas pel programa de ràdio "El cafè dels dissabtes", de dia 12 d'abril de 2008 i la seva posterior entrevista en aquestes pàgines, que podeu recuperar clicant damunt la seva fotografia.

Llavors déiem, per acabar: Segur que, si no hi ha res de nou, no serà el darrer pic. Conversar amb don Toni Gili és, sempre, la sensació d’assistir a la classe d’un erudit, d’un estudiós, investit de la modèstia i la senzillesa dels vertaders savis.


Malauradament, fou la darrera vegada. Recordam que, amb el tassonet d'herbes en la mà, li demanàvem allò de 
- Encara no n’està cansat, don Toni, de tanta feina, de tant de cercar...?
I ell ens contestà:
- Així mateix, qualque vegada em dic que ja m’està bé. Però, què voleu, ara estic treballant en la part del segle XVIII d’Artà, i en la història d’Algaida, i fa mal deixar-ho. El fet de tenir en marxa distintes obres al mateix temps, i anar d’una a l’altra, no cansa tant.




Són moltes les mostres de condol que des de les diverses entitats arriben als mitjans de comunicació. Nosaltres volem deixar testimoni de la de Televisió de Mallorca [M].
El funeral serà dilluns dia 6, a la parròquia d'Artà, oficiat pel Sr. Bisbe de Mallorca.






La seva biografia completa la trobareu clicant a