Capdepera participà de la campanya de sensiblització de Deixalles
LES MIL VIDES DE LA ROBA





 Dimecres 10 de novembre. Horari de 9,30 h a 14h
Taller teòric-pràctic a les instal·lacions de Deixalles Llevant


 La Fundació Deixalles, en col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient i la Agència de Cooperació de les Illes Balears (ACIB), organitza una sèrie de tallers teòrics i pràctics de sensibilització cap a la ciutadania sobre els següents aspectes:
- La etiqueta i els diferents tipus de teixits
- Fabricació tèxtil i drets laborals
- Aspectes medi ambientals de la fabricació de roba
- Aspectes medi ambientals de l’abocament i incineració del residu tèxtil
- Avantatges socials i ambientals de la reutilització de roba
- Demostració pràctica de com reutilitzar la roba vella
 

Calendari d’activitats
-Palma:
- Tallers teòrics. Dijous 11 de novembre de 13h a 15h, i divendres 12 de novembre de 13h a les 15h a la delegació de Deixalles Palma, carrer Cedre 9.
-Taller pràctic de reutilització de roba i desfilada amb roba de segona ma amb l’animació de Tambors per a la Pau. Dissabte 13 de novembre de 10h a 16h al Casal de Barri de Son Gotleu.
 
Capdepera: Taller teòric-pràctic a les instal·lacions de Deixalles Llevant. Dimecres 10 de novembre. Horari de 9h30 a 14h
 
Felanitx: Taller teòric-pràctic a les instal·lacions de Deixalles Llevant. Dimarts 16 de novembre. Horari de 10h a 14h
 


 La fracció de residu tèxtil forma part dels residus urbans, i pot arribar a significar aproximadament un 4% de la seva composició total.
 Reduir aquesta fracció dels residus urbans és important ja que pot contribuir a aconseguir els objectius previstos a l’esborrany del Pla Nacional Integral de Residus 2006-2012. 
 El residu tèxtil, per les seves característiques, és un residu fàcilment reutilitzable. Com s’ha dit anteriorment, moltes vegades la gent es desfà de les peces de roba no perquè estiguin rompudes sinó perquè ja no els hi agraden. Això fa que aquesta peça de roba es pugui tornar a utilitzar. Altres vegades el que tenen és un petit desperfecte que es pot arreglar fàcilment, i així, en els dos casos, aconseguim allargar la vida útil d’aquest residu.
 Des de la Fundació Deixalles apostem per la reutilització ja que a més del benefici ambiental, la reutilització de roba també té un benefici social, crea nous llocs de feina i facilita l’accés en aquest tipus de bé a persones amb problemes econòmics, al posar al seu abast peces de roba de qualitat a preus baixos.

   Per a més informació, contactar al departament de Comunicació de la Fundació Deixalles. Persona de contacte: José Luis Blasco.

 
Tel. 971 101 098
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
www.deixalles.org