L’assemblea local de la Creu Roja  presenta la seva Memòria 2009








  La Creu Roja de Capdepera ha remès la seva memòria d’activitats corresponent a l’any 2009. Aquesta memòria recull les actuacions dutes a terme per part de l’equip de professionals i  voluntaris de l’entitat i se divideix en diversos àmbits. N’oferim unes dades.

INTERVENCIÓ SOCIAL

CENTRE DE DIA. El centre de Dia ha atès 53 persones (Capdepera i Son Servera) i des de setembre té 15 places concertades amb la Fundació de suport i ajuda a la Dependència.

TRANSPORT ADAPTAT.  17 persones han utilitzat aquest servei.

MENJAR A DOMICILI. Se n’han beneficiat 18 persones.

AJUDES TÈCNIQUES, Servei gratuït al que han tingut accés  32 persones.

TELEASSISTÊNCIA  DOMICILIARIA (TAD). A Capdepera l’han fet servir 115 persones, a més el servei compta amb 10 voluntàries que atenen, en forma de visita setmanal, als usuaris que ho demanen

AJUDA DOMICILIARIA COMPLEMENTÀRIA, la finalitat és ajudar a persones amb  autonomia limitada per a dur a terme certes activitats. Han fet servir aquest servei 7 persones.

ENVELLIMENT SALUDABLE. Activitats de prevenció de la salut dels majors. Hi participen 34 persones.

TELEASSITÈNCIA MÒBIL,  per a víctimes de la violència de gènere.

PROGRAMA RETORN VOLUNTARI per a immigrants. S’han tramitat 2.



CREU ROJA JOVENTUT CAPDEPERA
 Associació juvenil de la Creu Roja (entre 8 i 30 anys). Gestionen el Centre Jove d’Artà (545 visites mensuals)

VOLUNTARIS I SOCIS CAPDEPERA
El voluntariat  és un element element diferenciador. A Capdepera, la Creu Roja  compta amb 73 voluntaris/es  i 49 voluntàries/es esporàdics, dels quals 6 han iniciat el seu compromís l’any 2009

SOCIS
La Creu Roja compta amb 132 socis que donen suport als projectes que du a terme l’assemblea de Capdepera

SOCORRS i EMERGÈNCIES
La Creu Roja presta el Servei de Vigilància preventiva, Salvament i Socorrisme a les plates de Capdepera. L’any 2009 prestaren atenció sanitària a  2165 persones  (955 picades de grumers, 680 per ferides i 630 per altres problemes). Se van realitzar 100 rescats de persones en perill.
S’han dutes a terme 6.261 accions preventives i 4.495 actuacions informatives.
El curs d’autoprotecció a la mar (platja de Cala Agulla) comptà amb la participació de 24 nins entre 11 i 16 anys)



   La Creu Roja té un compromís amb la població més desfavorida del municipi i durant l’any 2010 han continuat amb nous projectes de medi ambient, salut i perspectiva de gènere. Com el president de l’assemblea de Capdepera, Pere Taberner , manifesta “ A Creu roja volem estar cada cop més a prop de les persones i esperam comptar amb vosaltres (socis i voluntaris) ara i al futur”. Així mateix comenta que l’any 2009 han experimentat un increment de les necessitats dels col•lectius més vulnerables, a les quals l’institució ha mirat de donar resposta...”
    Per acabar agraeix la col•laboració i dona les gràcies a tots els qui hi col•laboren amb l’institució: voluntaris, socis, altres institucions,comerços i altres organitzacions.

 

Des de Cap Vermell volem donar el nostre suport a l’assemblea de Capdepera i l’enhorabona als socis i voluntaris per la feina duta a terme en el municipi