Convocatòria I Festa de la sostenibilitat i les Agendes 21 de Mallorca

Capdepera hi participa a través del Fòrun de l'Agenda local 21 i el programa medioambiental del col·legi s'Alzinar

Dissabte 3 d'octubre de 2009. Parc de les Estacions de Palma











 
FESTA DE LA SOSTENIBILITAT I LES AGENDES 21 DE MALLORCA

Una festa sostenible i solidària!

 PROGRAMA
Dissabte 3 d'octubre de 2009. Parc de les Estacions de Palma
9.30h.    Inici de la festa.
12.00h. Lliurament de reconeixements públics a centres escolars i a municipis per la tasca realitzada en matèria d’Agenda 21.
12.45h.  Presentació de la campanya publicitària de l’Agenda 21.
14.00h.  Fi de festa. 
 
Durant tot el matí, música ambient, jocs infantils, fira d’entitats... amb presència de la Unitat mòbil d’Agenda 21 local i d’un globus aerostàtic.
 Sorteig d’una bicicleta entre els participants!
 A l’ECOBAR hi trobarem berenar per a grans i petits.
 També hi haurà estants informatius d’ajuntaments i fòrums, entitats socials, centres educatius, empreses sostenibles,...

Image
 
VINE AMB TRANSPORT SOSTENBILE A LA FESTA!
Incentivar l’ús del transport públic, la bicicleta, els patins,... és un dels objectius d’aquesta festa. Ajuda’ns a fer una festa més sostenible i solidària!

 L’ECOBAR: BERENAR SÀ I SOSTENIBLE
A l’ECOBAR hi trobareu productes sans i sostenibles per a tota la família.

AQUESTA FESTA COMPENSA EL CO2 QUE PRODUEIX!
L'organització de qualsevol esdeveniment implica una petjada ecològica, un impacte sobre l'entorn produït tant pel consum de recursos naturals (aigua, energia,...) com per la generació de residus i emissions de Gasos d'Efecte Hivernacle (GEI). Minimitzar aquest impacte mitjançant la realització d'una gestió eficient i sostenible és un dels objectius d’aquesta Festa.
La celebració d'esdeveniments, com qualsevol activitat humana, genera un impacte sobre el clima a partir de l'emissió de gasos que potencien l'efecte hivernacle.
A través de la compensació d'emissions, s'aconsegueixen diversos objectius:
1.Els esdeveniments es converteixen en un canal d'informació i divulgació de l’impacte de les activitats humanes sobre el clima.
2.Mostrar i motivar el compromís de les administracions per reduir els efectes del canvi climàtic, servint d'exemple a altres institucions, empreses i persones.
La compensació d'emissions és un mecanisme per a reduir la quantitat equivalent de gasos d'efecte hivernacle que s'emeten a l'atmosfera mitjançant la promoció de projectes de desenvolupament net i sostenible, certificats per Nacions Unides. Al mateix temps, aporta beneficis socioeconòmics a les poblacions deprimides on es duen a terme, i permeten la transferència de tecnologies netes des dels països desenvolupats als països del Sud, ajudant així al desenvolupament sostenible d'aquests últims.