El Banc de Sang de les Illes Balears s'enfronta a una situació crítica a les seves reserves. Tot i que la demanda de sang segueix en augment, les donacions disminueixen a causa dels compromisos festius i els viatges de la població. En aquest context, es requereix amb urgència que almenys mil persones s'acostin setmanalment a donar sang per cobrir les necessitats dels pacients a tots els hospitals i clíniques de les nostres illes. 

Les donacions de sang són fonamentals per a pacients amb malalties hematològiques cròniques o que estan sota tractaments, com ara el càncer. Aquests pacients depenen de transfusions per mantenir-se amb vida i la disponibilitat de sang és crucial en aquesta època de l'any. A més de les intervencions programades i les urgències del dia a dia. 

Durant la temporada nadalenca, una donació de sang pot il·luminar les vides dels pacients que esperen transfusions i dels familiars que els acompanyen. Donar és una manera meravellosa de compartir la màgia i l’esperit del Nadal. 

El Banc de Sang fa una crida a tota la població de les Illes Balears, i en particular a aquells amb els grups sanguinis O+, A-, O-, i B+, perquè demanin la seva cita per donar sang en aquestes dates tan assenyalades. La generositat és essencial per garantir que els hospitals comptin amb les reserves necessàries per salvar vides durant aquesta temporada crítica. 

Dona sang i regala vida aquest Nadal!