Capdepera commemora el Dia Mundial del Medi Ambient apostant per l'eficiència energètica.


Avui, dia 5 de juny, i amb motiu de la celebració de Dia Mundial del Medi Ambient el municipi de Capdepera presenta la campanya d'estalvi energètic i consum responsable "Amb energia positiva", que proporciona recomanacions a la ciutadania sobre com dur a terme un consum més racional i sostenible de l'energia a les llars alhora que permet, a través d'una aplicació informàtica,conèixer els hàbits de la ciutadania en la seva vida quotidiana i com aquests poden modificar-se per tal que siguin el més eficient possibles. Qüestions com la tipologia d'electrodomèstics que tenim, la procedència dels aliments que consumim, els hàbits d'higiene personal o de mobilitat, la temperatura de climatització o el tipus de bombetes que utilitzam poden fer que consumim molta més energia de la necessària.





Clica l'imatge per veure el PDF informatiu






Aquesta campanya compta amb el suport del Consell de Mallorca i, a part del material gràfic i de l'aplicació informàtica que es presenten avui, inclou un cicle de xerrades a entitats, centres educatius i ciutadania en general que es duran a terme durant aquest any 2020, en quant la situació actual de pandèmia ho permeti.
Altres actuacions de commemoració, en aquesta mateixa línia, que es duran a terme en el municipi durant aquest dia serà l'apagada de les llums ornamentals del Castell i del port de Cala Rajada.



La campanya de comunicació és una de les actuacions incloses en el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) de Capdepera que s'aprovà l'any 2019. En el marc d'aquest pla una altra actuació destacable que s'han dut a terme en el municipi ha estat la substitució de lluminàries per LED en el Passeig de les Atzavares.

A la web de l'ajuntament està disponible tot el material en format digital de la campanya i a través del següent enllaç https://oncapdepera.com/calculadora.php?lang=ca podreu conèixer l'eficiència energètica de la vostra llar.