Ja fa 8 anys va néixer un projecte amb l’objectiu de donar suport a la Cofraria de Pescadors de Cala Rajada a la voluntat que la Reserva Marina de Llevant es convertís en fet, la Morralla Xop Festival. Al poc temps es va assolir l’objectiu però el festival ha continuat dins les festes oferint grups músicals de gran varietat en un marc incomparable al Moll de Cala Rajada.

Serà aquest dissabte 6 de juliol a les 22:30h quan la VIII Morralla Xop Festival començarà amb més força que mai de la mà dels dimonis de Capdepera Solera Gabellina que oferirant un espectacle de foc des de la plaça dels pins fins al moll. Serà la primera vegada que els dimonis actuïn pels carrers de Cala Rajada, amb destí final a l’epicentre de les Festes del Carme.

A continuación els assistents podrán gaudir d’un cartell de luxe, amb l’actuació de Oprimits actuen per segona vegada al moll amb el seu ska més reivindicatiu.Els  Master Blaster Band debutaran amb un concert pensat especialment per aquesta actuació i amb components gabellins de categoria a les seves files. Finalment el toc internacional el donaran Oveja Negra originaris d'Argentina. Com és habitual a la Morralla Xop Festival entremig de les actuacions hi haurà sorpreses.

Com sempre el concert és gratuït, per a tots els públics, i es podrà tastar la famosa “pomada” elaborada pels pescadors gabellins.

Els organitzadors són la Comissió de les Festes del Carme i Ona Verda. Enguany la vuitena edició de la Morralla la patrocina Seguros Bilbao de Cala Rajada.

Feim festa, feim poble!!!