A les reserves marines del Migjorn i Llevant de Mallorca

http://permis-reserves.caib.es


La Direcció General de Medi Rural i Marí de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori ha posat en marxa aquesta setmana l’aplicació telemàtica per poder tramitar de forma automàtica i immediata l’autorització per poder practicar la pesca submarina a les reserves marines del Migjorn i de la part autonòmica del Llevant de l’illa de Mallorca.

Tal com es va fer a finals de maig amb les autoritzacions per al busseig a les reserves marines, ara les persones interessades en practicar la pesca submarina a les reserves del Migjorn o del Llevant podran obtenir l’autorització electrònica pertinent en tan sols uns minuts, completant el formulari que trobaran a l’enllaç http://permis-reserves.caib.es. Cal recordar, que per obtenir l’autorització és imprescindible disposar de llicència per a pesca submarina i completar correctament el formulari on es demana, a més de les dades de contacte, el número de la llicència federativa vigent de pesca FEDAS. L’autorització que rebrà l’interessat contindrà una marca digital que l’acreditarà i podrà ser verificada per les autoritats.

Fins ara, l’interessat havia d’esperar a què l’autorització fos emesa, signada i remesa per correu postal, cosa que en alguns casos dificultava la recepció d’aquesta a temps per a gaudir del permís. Per alta banda, amb aquest nou sistema l’administració podrà conèixer millor l’ús públic de les reserves, permetent en un futur, en funció de l’ús que se’n faci de cadascuna de les reserves, actuar millor en la seva protecció.

La Direcció General de Medi Rural i Marí emet anualment prop de 1.300 autoritzacions, 700 de les quals per a la reserva del Migjorn, creada l’any 2002, i 600 per a la zona d’àmbit autonòmic de la reserva del Llevant, creada l’any 2007.

A més d’agilitzar el procés de tramitació, la nova aplicació telemàtica, que està disponible en català i castellà, permet també oferir un millor servei a l’usuari i estalviar temps i recursos, un estalvi valorat en 15.000 euros anuals. Des de principi d’any, ja s’han tramitat prop de 600 autoritzacions, 301 per a Migjorn i 287 per a la zona de Llevant, amb una mitjana diària de 30 permisos.

L’aplicació telemàtica que es va posar en marxa a finals del passar mes de maig per obtenir l’autorització per a la pràctica del busseig a les reserves marines és bona una mostra de l’agilitació del procés de tramitació, ja que en els mesos de juny i juliol d’enguany s’han registrat 361 autoritzacions mentre que en el mateix període de l’any passat es van tramitar prop d’un centenar menys de permisos, 244.