CAOS A CALA RAJADA

Des del PSM-Entesa volem advertir que la situació que s’està vivint a Cala Rajada aquest estiu a les nits és d’autèntic estat d’emergència.









 

 

Es fa difícil descriure el panorama dantesc que s’observa, sobretot al carrer Elionor Servera i voltants, nit rere nit: centenars de joves turistes, molts d’ells adolescents, gats i quasi inconscients, gent tirada en terra, talls de trànsit, renou, brutor, destrossa de mobiliari urbà, bregues i disputes, incivisme de tot tipus... Quan pensàvem que era complicat superar els nivells dels anys anteriors, resulta que enguany s’està arribant a extrems d’autèntica follia.

Tot això ens duu a recordar, una vegada més, la manca absoluta d’interès mostrada a les darreres dècades per part de la classe política majoritària, hotelers i empresaris de l’oci nocturn per a traçar un pla director clar i precís que ens permeti tenir una oferta turística i complementària de més qualitat. En qualsevol cas, la situació que patim a dia d’avui és insuportable i insostenible, no només per als ciutadans i veïns de Cala Rajada, sinó també per a les arques municipals.

Si com pareix, el nombre d’agents de la Unitat Nocturna de la Policia Local és insuficient per a fer complir mínimament les ordenances i reglaments municipals, si realment es veu desbordada i és incapaç d’evitar que el nostre poble es converteixi en una zona sense llei ni ordre, demanam i exigim a l’equip de govern que, si no ho ha fet ja, se’n vagi d’immediat a entrevistar-se amb la nova Delegada del Govern i amb els responsables autonòmics que trobi oportú, per a reclamar ajuda urgent i desesperada. És indispensable que s’enviïn més policies locals o que la Guàrdia Civil col·labori per a mantenir un mínim d’ordre. Si es vol salvar el que queda de Cala Rajada, s’ha d’actuar de seguida.

I finalment, atès que cada vespre milers de turistes i ciutadans envaeixen el carrer Elionor Servera, fent quasi impossible la circulació de trànsit rodat i provocant situacions d’autèntic perill, reclamam a l’equip de govern, una vegada més, que estudiï la possibilitat de tancar Elionor Servera a la circulació durant els vespres d’estiu, posant a disposició dels vehicles rutes alternatives.

Ocupació de via pública.

Per altra banda, i com ja va advertir PSM-Entesa en el seu moment sobre la modificació puntual de l'Ordenança d'Ocupació de Via Pública, que permet ara col·locar taules i cadires a les terrasses de bars i restaurants a la part de la via més propera a la mar, allò que ha provocat aquesta decisió és una considerable disminució de l’espai disponible per als vianants.

On millor s’observa l’actual situació és en el carrer Gabriel Roca de Cala Rajada, on hi ha dues fileres de taules i cadires que tan sols permeten el pas de vianants per un passadís central insuficient. Com era previsible, els clients de les terrasses ocupen la part més propera a la mar deixant la part interior quasi buida la major part del dia. En definitiva, que hagués estat suficient traslladar les taules i cadires de lloc, des de la posició que tenien abans cap a la part de devora la mar, deixant així lliure per als vianants un major espai. En canvi, la solució ha consistit a ocupar amb taules i cadires la major part del passeig, en perjudici dels vianants, tot plegat amb un afany bàsicament recaptatori per part de l’Ajuntament.

Seguim insistint i demanant a l’equip de govern que, mentre no estigui enllestida la nova ordenança d’ocupació de via pública que s’està negociant, miri de cercar l’equilibri entre els interessos i drets dels bars i restaurants i els drets dels ciutadans i vianants a passejar i moure’s per la via pública.

PSM-Entesa de Capdepera