Xerrada de la Guàrdia Civil en el marc del Plan Mayor Seguridad al Centre Cap Vermell












Una vintena de persones es varen desplaçar fins el centre Cap Vermell per escoltar la xerrada Plan Mayor Seguridad, a càrrec del cos de la Guàrdia Civil i amb la col•laboració de l’Ajuntament de Capdepera.
Plan Mayor Seguridad és una iniciativa del Ministeri d’Interior per prevenir les estafes i els enganys a les persones majors de 65 anys, un col•lectiu vulnerable a aquests incidents segons va explicar l’agent de la Guàrdia Civil encarregat de donar la xerrada.
Estafes, abusos de confiança, maltracte, enganys i robatoris al carrer i al domicili són els cinc punts que es varen tractar. L’Agent va donar consells i directrius a l’hora d’actuar davant un cas d’aquest tipus, tant per evitar-lo com per detectar-lo.



Es va passar un vídeo explicatiu amb simulacions dels casos més comuns, com caigudes a terra, enganys per telèfon o l’home del butà i es veia de quina manera actuava el lladre. L’agent va donar consells com no deixar entrar a ningú a casa si no es de confiança, no donar doblers a ningú, o telefonar a l’empresa del gas i/o l’aigua per comprovar que aquella revisió que ofereixen es certa.
Els assistents varen comentar el que a ells els hi havia passat i com havien actuat davant la situació.