Fins ara se n'han qualificat i distingit 21 empreses



 

En el marc del “Sistema Integral de Calidad Turística en Destinos” (SICTED), entitat del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, que té per objectiu promocionar un nivell homogeni de qualitat en una mateixa destinació, dimarts dia 15 de novembre es va crear la Mesa de Qualitat Turística (MQT) del municipi de Capdepera, integrada pel Batle, els regidors de Turisme i d'Activitat Econòmica i les associacions empresarials més representatives del municipi en el sector turístic. Pendent de signar l’acord de col·laboració pr al seguiment del SICTED, en aquesta reunió es va parlar de les empreses distingides amb aquest segell de qualitat turística, de l’informe d’actuacions realitzades i de la planificació de cara al 2012.

L’any 2011, donat que el termini disponible per a qualificar empreses locals va anar d’agost a octubre, es preveien actuacions de seguiment per a un màxim de 15 empreses, però, donat que les sol·licituds van arribar a un total de 41, s’han pogut qualificar i distingir fins a 21 empreses. La distribució per sectors mostra una ampla majoria d’empreses del sector d’hoteleria, seguides de les de turisme actiu. Altres empreses que han aconseguit aquesta certificació pertanyen a sectors com la restauració, els transports, el comerç i el lloguer de vehicles.

Actualment, i fins el març de 2012, les empreses que ho desitgin poden presentar les sol·licituds per a rebre aquesta distinció al llarg del 2012, a l’Oficina de Turisme del centre Cap Vermell de Cala Rajada (demanant per Martina Fornés). Hi tenen cabuda, en aquesta certificació, agències de viatges, establiments d’allotjament turístic, lloguer de vehicles, transports artesans, bars i restaurants, comerços, espais naturals, oficines de convencions, empreses de turisme actiu, guies turístics, museus, oficines d’informació i turisme, empreses de seguretat ciutadana, ports esportius i altres serveis.

A més d’un sistema d’avaluació extern, les empreses participants disposen d’un qüestionari al servei dels clients amb el qual valoren els serveis rebuts.

La Mesa de Qualitat Turística es tornarà a reunir el 2012, abans i després de la temporada turística. L’acte de distinció tindrà lloc el mes de gener de 2012.

D’altra banda, des de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), depenent de la Conselleria de Turisme i Esports, es farà promoció d’aquestes destinacions qualificades, en fires del sector.

 

EMPRESES DISTINGIDES 2011

HOTEL LAGUNA

HOTEL CANYAMEL PARK

APARTAMENTS CANYAMEL PARK

APARTHOTEL PLAYA CANYAMEL

HOTEL SERRANO PALACE

HOTEL SPA S'ENTRADOR

HOTEL CLUMBA

HOTEL BELLA PLAYA

APARTARTAMENTS PARQUE NEREIDA

HOTEL GREEN GARDEN

HOTEL BELLA VISTA

HOTEL CASTELL ROYAL

RESTAURANTE CANYAMEL

CENTRO DE BUCEO MERO

AGROTURISME CASES DE SON BARBASSA

RENT AUTO L'AGULLA

TENDA COLORINS

JOIERIA PEP FUSTER

JOIERIA UNIVERSAL

ART EN JOIES

MALLORCA DREAMS