Diada intercultural a la plaça dels Pins de Cala Rajada

Com cada any pel mes de novembre, el passat diumenge dia 12 es va celebrar la IV Festa Intercultural, auspiciada des dels Serveis Socials de l’Ajuntament i que compta amb el suport del Govern de les Illes Balears i de la Secretaria d’Estat d’Immigració i Emigració. Hi estaven representats països com Argentina, Brasil, Xile, Equador, Espanya, Guinea Conakry, Itàlia, Marroc, Senegal, Tunis i Uruguai, i les associacions del municipi Creu Roja Espanyola Assemblea Local de Capdepera i Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) de la junta local de Capdepera.



En aquesta ocasió, la festa es va traslladar a la Plaça dels Pins, que es va demostrar un espai perfecte per a la trobada, especialment gràcies a un temps magnífic, amb temperatures pròpies de la primavera. L’alternativa del Poliesportiu, afortunadament, no va fer falta posar-la en marxa. El bon dia va fer que fos molta la gent que, un moment o l’altre, s’hi acostàs, per tal de poder degustar les especialitats gastronòmiques de fins a 15 països, al mòdic preu d’un euro, però també de poder admirar mostres de l’artesania d’arreu del món o d’assistir a actuacions musicals d’alguns dels països participants. Concretament la diada va anar acompanyada per la música de la tuna “Aires Gabellins”, Manuel Queirolo, el grup de Joana Colom, Castell de Capdepera i els combos de l'Escola de Música.

 

Tot plegat, podem parlar d’una jornada que, d’any en any, va agafant força i arrelant en el poble. La Festa Intercultural s’ha convertit en un aparador de les moltes cultures que avui conviuen a Capdepera, en una passa molt útil per a la integració dels nouvinguts i en un espai de convivència i mutu coneixement.