L'acte comptà amb la presència dels cap de llista al Congrés pel PSM-IniciativaVerds-Entesa, Miquel Ensenyat,  i al Senat, Jaume Català.


   El diumenge, 13 de novembre, va tenir lloc el míting de PSM-IniciativaVerds-Entesa de cara a les eleccions generals del 20-N. L’acte va tenir lloc a la sala polivalent del Teatre, que es va omplir de seguidors i simpatitzants de la coalició.
   Va presentar la vetllada el regidor Pere Fuster, qui es va referir a la possibilitat real d’aconseguir un diputat que véngui a rompre el bipartidisme històric que s’ha donat a les eleccions generals a les nostres Illes.



Tot seguit va prendre la paraula el candidat al Senat, Jaume Català, qui de manera molt didàctica va explicar el (mal) funcionament d’aquesta cambra, tot i ser-hi candidat, i de la necessitat de la seva modificació per tal de convertir-la en autèntic for de representació autonòmica, i fins i tot de suprimir-la; es va referir igualment a la precarietat econòmica dels ajuntaments, mal dotats econòmicament a despit de les moltes responsabilitats que assumeixen sense que els corresponguin.



A continuació, David Abril, membre de la candidatura al Congrés, va incidir bàsicament en aspectes de caire ecològic, d’una banda, i de qualitat democràtica, de l’altra; en el primer cas, va recordar les limitacions territorials de la nostra Comunitat i va proposar alternatives per a un consum energètic responsable, mentre que pel que fa a la democràcia, es va referir a la manca de protagonisme dels ciutadans, els quals gairebé mai són tinguts en compte d’una manera directa a l’hora de la presa de decisions.



Finalment, el cap de llista, Miquel Ensenyat, en un to directe i proper, va bastir un discurs carregat de sentit de l’humor però incisiu al mateix temps, posant en relleu una balança fiscal amb l’Estat que va qualificar d’abusiva, posant-ne nombrosos exemples i fent comparatives amb el que passa a la resta d’Europa; es va referir igualment als mercats financers, els quals determinen la política econòmica dels estats, i no a l’inrevés, que és com hauria de ser, segons va explicar; i va acabar, com no podia ser d’altra manera, demanant una setmana de treball per tal d’aconseguir aquest diputat que, ara sí, l’econacionalisme sembla en disposició d’aconseguir.

Per acabar, tots plegats brindaren per a desitjar èxit en la convocatòria del proper diumenge.