Aquest mes de novembre ens ha posat fit a fit amb la cara més dura, més aspra i més inclement de la naturalesa. La pluja i el vent, treballant a l’ensems i de forma airada, ens han deixat un panorama devastat. Ningú no recorda una cosa semblant, i encara sort que no hi ha hagut desgràcies personals greus”.


PORTALET, novembre 2001



   Els dies 10 i 11 de novembre de 2001, ara fa 10 anys, el nostre municipi, i bona part del nord e Mallorca, patí un fort temporal que deixà tot un seguit de destrosses difícils de quantificar. Afortunadament, no produí danys personals greus, però sí quantioses pèrdues materials. Cap Vermell,  en el seu número 228, d'aquell mes de novembre, així ho comentava: “El temporal de pluja i vent que castigà el nostre municipi els dies 10 i 11 de novembre, i la setmana següent amb menor intensitat, deixà un paisatge desolador. Encara que tot el municipi patí  els estralls, el temporal es mostrà especialment violent a les zones properes a a la mar; així des de Cala Rajada a Sa Font de Sa Cala, Canyamel, l’Agulla i Cala Mesquida mostren una aparença més devastada”.
   Certament, el nostre municipi mostrava un aspecte dantesc, amb milers de pins caiguts, vies tallades, línies elèctriques i telefòniques abatudes, destrosses a cases i vehicles, i un llarg llistat que no érem capaços d’enumerar.



   Però també van ser moments de mobilització de tots els serveis públics i de col·laboració ciutadana, i tothom aportà el seu esforç per a reduir al màxim els efectes del temporal, retirant enderrocs, tallant pins caiguts, restablint les línies d’electricitat i, en fi, intentant que tornàs la normalitat el més aviat possible.



   Aquí us oferim algunes imatges publicades per Cap Vermell, encara mensual i en format paper, i de l’arxiu de Tomeu Melis "Meyme".















Imatges de la premsa (arxiu Meyme)