Image

El Govern prioritzarà la instal·lació d'una doble via de tren per connectar Inca amb Manacor, així com la posada en marxa de la línia Manacor-Cala Rajada, amb la possibilitat d'arribar a Artà, al conveni de col·laboració que l'Executiu autonòmic preveu subscriure amb l'Executiu central per desenvolupar actuacions ferroviàries a les Balears.

Després de la reunió del Consell de Govern, el conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, va subratllar que ha "quedat clar" que l'administració central "està avançant" en ajudar a l'illes d'una "manera important" en matèria de ferrocarril, després que la ministra de Fomento, Magdalena Álvarez, confirmés aquesta setmana en el Senat que l'Executiu de Sabater "té voluntat" de col·laborar en la inversió de línies de tren en l'arxipèlag. Així, el conseller va afirmar que el Govern "ha celebrat" aquesta intenció, perquè "portem molts anys sense aquestes inversions" i, per aquest motiu, va informar que el Govern està elaborant els projectes ferroviaris prioritaris, a fi de quantificar la inversió necessària fins al 2015, d'acord amb el Pla Director Sectorial de les Balears.

 

En aquesta línia, va insistir que el més immediat serà millorar la línia de tren Inca-Enllaç a través d'una doble via, amb l'objectiu d'augmentar les freqüències cap a Manacor. Així mateix, va afegir que l'Executiu també prioritzarà la posada en marxa de la línia Sa Pobla-Alcúdia, per al qual, el Govern està estudiant si el tren ha de passar pel corredor d'Es Murterar, que va cap al Port de Alcúdia, o si s'utilitzarà el corredor que discorre per la carretera Palma-Alcúdia.

A més, Vicens va indicar que amb la posada en marxa d'aquestes línies, serà necessari ampliar els tallers en Son Rullan i instal·lar-ne uns de nous a la zona de l'enllaç d'Inca. D'altra banda, va assenyalar que el Govern també eliminarà tots els passos a nivell, mentre que les línies noves es deixaran preparades per a l'electrificació o, bé seran electrificades ja, la qual cosa suposarà "la compra de material mòbil elèctric".

Demà dissabte, dia 15 de setembre, el conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori visitarà les estacions del tren de Sant Llorenç i de Son Carrió. Es farà una caminada entre ambdues localitats per l'antic traçat de les vies del tren que partirà de l'estació de Sant Llorenç a les 10.00 hores. Després del recorregut, a les 11.30 h, el conseller, Gabriel Vicens Mir, informarà, en roda de premsa a l'estació de Son Carrió, dels detalls del projecte de la línia prevista entre Manacor i Cala Rajada.

Posteriorment, l'Ajuntament de Sant Llorenç prepararà una berenada per als participants a la passejada. A més, un autocar podrà tornar els caminants fins a l'estació llorencina