UCAP-UM i EU-EV escenifiquen l'acord que ha de permetre que Pep Gallego sigui nomenat batle el dijous dia 10















Aquest dimecres, 9 de desembre, els partits UCAP-UM i EU-EV escenificaren l’acord de suport d’aquestes dues darreres formacions al canvi de batlia que s’ha de produir el dijous dia 10, a les 19 hores.

 

Va presentar aquest acte la regidora d’Esports, Pilar Gasull i, acte seguit, varen prendre la paraula Pep Gallego i Maria Orts.

 

Gallego va explicar que les converses s’han perllongat durant mig any per la dificultat d’arribar a acords acceptables per les distintes parts, perquè hi havia moltes sensibilitats contraposades. D’altra banda, en distints moments de la seva intervenció, va voler deixar clar que de les converses i negociacions sempre se n’ha donat compte als socis de l’equip de govern i que l’acord assolit compta amb el seu vistiplau.


 

Maria Orts, de la seva banda, va ser l’encarregada d’explicar els punts bàsics que s’han acordat per al que resta de legislatura, i que són els següents:

 

-          Instal·lacions esportives. L’activitat de la piscina municipal s’ha de posar en marxa abans de dia 1 de març.

-          Normes Subsidiàries. Contractació de l’equip redactor abans de quatre mesos. Aprovació de les normes abans que acabi la legislatura.

-          Catàleg de Patrimoni.

-          Gestió de serveis. Sempre que sigui possible s’ha de signar contractes amb empreses externes (manteniment de jardins, vigilància de platges, servei de grua, etc.)

-          Usos de l’abocador de Son Terrassa.

-          Agenda Local 21.

-          Pacte de batles per al compromís de reduir les emissions de CO2.

-          Urbanisme. Priorització del control i agilitació d’expedients d’infracció.

-          Compromís de compra responsable.

-          Reunions de seguiment. UCAP-UM i EU-EV es reuniran mensualment per a comprovar el compliment dels acords.

-          Pla E. Les inversions aniran a acabar les obres de la piscina municipal i els seus voltants, a l’electrificació del carrer Principal de Capdepera, a l’execució del pla d’eficiència energètica, a les obres d’adequació del gimnàs de s’Alzinar. Es podrà destinar un petit percentatge a despesa corrent de serveis socials i educatius.

-          Estació impulsora i connexió d’aigües brutes de Cala Mesquida.

-          Regularització de les places de funcionari cobertes de manera interina.

-          Reorganització dels serveis de joventut i obertura del casal de joves de Cala Rajada.

 

Maria Orts va voler deixar clar que, en funció del compliment d’aquests acords, la seva seria una oposició constructiva, i que les exigències plantejades eren la contrapartida a la confiança que depositaven en la figura de Pep Gallego.

 

El que ha de ser el batle de Capdepera a partir d’ara digué que, tot i les dificultats trobades fins ara i les que puguin venir en el futur, que emprenia aquesta etapa amb il·lusió i moltes ganes de fer feina. Per a ell, va manifestar, no és tan important ser batle mig any menys del que estava previst inicialment com assegurar l’estabilitat per a la resta de la legislatura.