La Rioja 2009
Crònica d'urgència d'un viatge excepcional

Image



    Com havíem anat informant, “Cap Vermell”, sota l’assessorament de Viajes Ecuador, havia previst la seva primer sortida fora de Mallorca, en qualitat d’organitzador, per al passat cap de setmana. Finalment, vàrem ser 19 viatgers els que emprenguérem l’eixida que, diguem-ho tot d’una, va resultar un èxit en tots els sentits. Viajes Ecuador ho havia previst tot, fins al més petit detall, i no hi va haver res que fallàs, ni tan sols el temps (tot i que del temps no ens havien assegurat res).




  Vàrem fer cap a Haro, i ens moguérem per una zona on la vista no sap destriar res més que vinyes: Briones, Elciego, La Guardia...  Com no, visitàrem algunes de les bodegues més  prestigioses d’unes terres on el vi ho és tot: Solar de Samaniego, Roda, Dinastía Vivancos, Marqués del Riscal, i catàrem alguns dels millors vins d’aquests productors. Amb tota seguretat, a hores d’ara, del procés de producció del vi tots en sabem més que abans de partir. D’altra banda, les patates “a la riojana” , les costelletes de mè torrades sobre sarments, i moooolts de “montaditos” (barquetes, que en deim per aquí), acompanyaren perfectament les nostres libacions.

Image

Image

Si anau a Haro, passau pel carrer “La herradura”, i veureu que bé s’hi menja!

Image

L’afició pel vi que ja sentíem la majoria s’ha vist reforçada amb aquest viatge, i ara ja tenim en el cap fer una eixida per les bodegues mallorquines que tant de prestigi han assolit en els darrers anys. Però no és l’única sortida que ens proposam, perquè, com que n’hem quedat tan contents, volem fer-ne una cada any (almenys), en què cultura i gastronomia vagin de bracet, com en el cas de l’excursió a La Rioja.

Image

Ja us en tendrem informats.