Totes les enquestes, com els resultats electorals, tenen distintes lectures possibles. En el cas de la que ens ocupa -Com regeneraries l'Agulla?-, sense anar més enllà, diu que la opció majoritària dels nostres lectors es decanta cap a una solució de regeneració diguem-ne artificial, però amb arena de la mateixa zona (se suposa que del fons proper a la platja). Aquests votants es troben en la línia proposada per la Conselleria de Medi Ambient i el mateix Ajuntament. A l'altra banda de la graella s'hi situen precisament els pocs que durien arena d'altres indrets, que, si fa no fa, era la idea de la Demarcació de Costes, i només representen el 2'9%. Per tant, en aquest sentit, no hi ha color.

Entre uns i altres hi trobam un gens menyspreable 10'7% que optaria per mitjans més expeditius: dinamitar les roques de la platja. És una opció.

La possibilitat de deixar actuar la natura, i que aquesta vagi fent, amb tranquil·litat, és la segona opció més votada i representa el 32'4%, gairebé tants com els que hi posarien arena del mateix redol. De la seva banda, un 15'8% continuaria, com a molt, amb mitjans no agressius, tipus barreres de canyís. Ara bé, si sumam aquests dos grups, és a dir, els que rebutjarien la regneració artificial, representen un 48'2% dels vots emesos. La suma dels que farien alguna cosa, sigui el que sigui, només assoleix el 47'8%.

Un 4% no ho té clar.

Els que podríem qualificar de conservacionistes han vist com enguany Son Moll ha crescut espectacularment i presenta un aspecte com ningú recorda en el passat. Aquesta deu ser la seva legítima esperança en relació a l'Agulla. De la seva banda, els intervencionistes, per dir-ho d'alguna manera, segurament consideren que tot això està molt bé, però que no es pot esperar, perquè la platja és un producte que es ven en els fulletons de propaganda.

Ja sabeu que l'Associació Hotelera ha exigit amb vehemència actuacions immediates, abans d'haver de començar una nova temporada turística en les mateixes condicions actuals. És evident, però, que la majoria de lectors de "Cap Vermell" no tenen tanta pressa. I és igualment evident que sigui el que sigui que es faci, o que es deixi de fer, en deixarà molts de descontents. Són les servituds d'haver de decidir.


A continuació els resultats de l'enquesta:


Com regeneraries l'Agulla?
Amb arena de la mateixa zona
93   34.2%
 
Deixant que la natura actuï tranquil·lament
88   32.4%
 
Amb mitjans no agressius: barreres de canyís i d'altres
43   15.8%
 
Amb barrobins per llevar el roquissar
29   10.7%
 
No ho sé
11   4%
 
Amb arena d'altres indrets
8   2.9%
 

Nombre de vots:  :  272
Primer vot:  :  10.11.2009
Últim vot:  :  26.11.2009





Llegiu a aquesta web les característiques de la platja:
http://www1.mma.es/pasarela/wwwi32.exe/%5Bin=wwwisis/playasmap_prn.in%5D?(capdepera%20and%20agulla)