Els dimonis, un any més, cremaren Capdepera


El vídeo que ja penjàrem el diumenge explica millor que qualsevol paraula el que va passar per places i carrers del poble. Però tampoc no seríem justs si no ens féssim ressò de les opinions que ha merescut la Nit de Foc 2009, a càrrec, una altra vegada, del dimonis de Mancor. I aquestes opinions es mouen en una forquilla que va de "la pitjor nit de foc dels darrers anys" a un elogiós "una nit de foc molt bona", passant per l'inevitable "com sempre". I no mentim. Totes aquestes coses hem pogut escoltar. De la mateixa manera, es continuen fent comparacions amb les rítmiques actuacions de "La Iguana", però clar, aquestes són comparacions inútils, perquè aquest grup ja no existeix.

També en la nit de foc, Capdepera i Cala Rajada varen ser pioneres. Primer en el moll, quan aquest tipus d'espectacle naixia i ningú se n'acabava de fiar. D'aleshores ençà, al llarg de més de vint anys, n'hem tengut cada any i ara mateix res ens ve de nou. Ens hem tornat exigents perquè la nostra capacitat de sorpresa ja és mala de satisfer. Els que sí que estaven bocabadats, un punt espantats i tot, eren els nombrosos estrangers que havien pujat a la festa.

Cap Vermell en una mostra de perícia i valor enregistrà un vídeo des de dins del foc mateix. Asusta sols el veure'l. Podeu sentir com les espires vos cremen.




Nosaltres,com a espectadors des d'una distància prudent, diríem que els Dimonis de Mancor varen complir. Que aprovaren, vaja.

Per acabar d'arrodonir-ho, més imatges d'un espectacle que, en qualsevol cas, la gent espera i exigeix. De manera que, l'any que ve, ens hi tornarem a trobar, i, per variar, tornarem a criticar.



Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image



Després dels dimonis , a la plaça des Sitjar, els grups de rock Sonor i Malherba posaren el punt i9 final a l'intensa jornada festiva