L’Ajuntament, l’Associació Hotelera i la Conselleria d’Educació i Cultura han signat un conveni en matèria de Formació Professional

 

El dillus dia 27, s’ha signat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Educació i Cultura, l’Ajuntament de Capdepera i l’Associació Hotelera i de Serveis Cales de Capdepera, per a potenciar els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI), que permetrà que els alumnes de l’institut puguin fer pràctiques a hotels del municipi.

Així, a l’institut gabellí es realitzaran els cursos d’Auxiliar de cuina i Auxiliar de lampisteria i climatització domèstica, que milloraran l’oferta de FP.

Des de la Conselleria s’aporta el professorat de formació bàsica dels dos programes, el professorat específic del programa Auxiliar de lampisteria i climatització domèstica, i el material fungible necessari, mentre que l’Associació Hotelera cedeix els espais, equipaments i els estris necessaris. L’Ajuntament, per la seva banda, s’encarrega de la contractació i despeses del professorat de formació específica del programa Auxiliar de cuina.

La consellera d’Educació, Bàrbara Galmés, ha agraït la signatura del conveni i ha dit que “les administracions i les associacions privades han de treballar juntes en aquest àmbit”, i ha finalitzat explicant que avui en dia “s’ha d’apostar per la professionalització del personal”.

Per la seva banda, el batle de Capdepera, Bartomeu Alzina, ha comentat que el conveni “és la primera pedra per a redireccionar l’educació i millorar més que mai el municipi”.

El president de l’Associació Hotelera i de Serveis Cales de Capdepera, Joan Massanet, ha explicat que sempre s’ha donat suport a qualsevol iniciativa que s’hagi fet des dels centres escolars i que ells han organitzats cursos “perquè els escolars aprenguin com funcionen les professions dedicades al turisme” i sàpiguen que el turista “és l’amic i no l’enemic”, perquè Capdepera és un poble turístic.

La visita s’ha aprofitat per mantenir una reunió amb els responsables dels diferents centres escolars del municipi i per visitar l’IES Capdepera, on el mes de setembre començaran les obres d’ampliació i millora.

Image