PROCESSÓ,
MISSA,
FOCS
I
HAVANERES
TANQUEN
LES
FESTES
DEL
CARME
2009




Totes les imatges del darrer dia de festa


Image

De bon matí, la gent anava cansada. Els mariners se n'afluixaren de berenar. No estaven per començar foc, altra vegada. La pallissa ja era considerable.

Les  barques tampoc presentaven la millor imatge. Ara ja ningú té la pruïja de veure qui adorna millor, i fins i tot moltes barques no posaren paperí. Aquest és un detall que no s'hauria de deixar en l'abandó: les barques ben abillades són precisament un element distintitu de la festa.

Image

Image

Image
A mitjan capvespre, les dones de la Parròquia començaren a preparar per a la missa: col·locar cadires, endiumenjar l'escenari...

Image

Image

Molt abans que la processó sortís de l'església, en el moll ja hi havia molt agent esperant l'arribada de la imatge de la Verge del Carme.

Image

I la coral Verge del Carme estava a punt per acompanyar la celebració.

Image

LA PROCESSÓ i LA MISSA

Image

Image

A bastants de balcons, la imatge de la Verge va aprèixer damunt la senyera.

Image

Image

Els pescadors i els seus familiars, com cada any, s'implicaren en les lectures i les ofrenes.

Image

Image

Image

Image

Image

La celebració la va presidir el capellà del nostre poble, mossèn Antoni Amorós. La seva homilia va ser d'aquelles que no s'obliden: compromesa i valenta, posant el dit dins la nafra de molts dels mals que ens afecten: des de l'atur i la crisi a la qualitat del turisme que ens visita. "Cap Vermell" intentarà, en breu, oferir-vos-en el text íntegre, per tal que tots el puguem lleguir amb tranquil·litat. Ho paga.

Image

La processó va discórrer sense incidents. La imatge de la Verge sortí amb el bou "Cap Vermell".

Image

Després, tornà a la Parròquia, fins l'any que ve. Com sempre, la Banda de Cornetes i Tambors i la Banda de Música, amb la seva presència, donaren tota la solemnitat a la desfilada.

Image

Image

Image

Image

ELS FOCS

Ens varen semblar una miqueta més fluixos que en altres ocasions. Potser només sigui una percepció subjectiva, i, en tot cas, ho entendríem perfectament, donades les circumstàncies enconòmiques.

Image

DOLÇA SONA L'HAVANERA...

No faltaren a la cita, les cançons més marineres de totes. Els grups varen ser els de sempre, i ho varen fer molt bé. Però, sobre tot, a nosaltres ens agraden especialment perquè són els nostres grups, gent del poble, sense cap altra pretensió que passar-ho bé i contribuir a la festa. El públic, fidel a la cida, acompanyà els cantaires i els premià amb les seves ovacions. Així dóna gust.

Image

De mestressa de cerimònies, amb la solvència que la caracteritza, hi actuà na Bàrbara Flaquer.

Image

Per començar, la coral "Sol Naixent", de la Tercera Edat de Cala Rajada, dirigida per Pep Llull.

Image

Image

Image

En segon lloc, actuà la Coral Gabellina, de l'associació de la Tercera Edat de Capdepera, sota la direcció d'Elionor Gómez-Quintero.

Image

Image

Image

Image

I arribà el torn de "Calma Xitxa", (les dones de la coral s'Alzinar), que de calma no en tenen gens ni mica. Varen ser com un cap de fibló i es posaren el públic dins la butxaca.

Image

Image

Image

Image

En quart lloc, aparegueren a l'escenari els homes de "Cop de mar", uns altres clàssics de la trobada. Tothom diu que canten molt bé, però que són una mica fats. No pot ser tot, en aquest món.

Image

Image

Image

I la traca fina: Els "pàmpols" i les "llampugues" del moll, la gent de la Confraria, els millors. Els millors perquè són els únics que no assagen -no tenen temps-, i això no obstant sempre se'n surten i, amb les seves cançons, ens posen el nus a la gola, perquè sabem que amb la seva intervenció s'acaben les festes.

Image

Image

Image

Image

Image

S'han acabat les Festes del Carme 2009. "Cap Vermell" n'ha fet un ampli desplegament, amb totes les imatgers d'aquests tretze dies de celebracions. La vostra fidelitat, amb un repuntament important de visites durant el que duim de juliol, ens encoratja i estimula. Gràcies a tots,.

Mols d'anys. Des d'avui mateix començam a comptar els dies que falten per a les Festes del Carme 2010.