Aquesta és la moció presentada per l'equip de govern i aprovada per l'Ajuntament de Capdepera amb una petita modificació en el punt que fa referència al manteniment que se va canviar, i on diu " fa estona que no ha executat tasques de manteniment o de condicionament extenses i en profunditat", ha de fer referència a la manca de manteniment en els darrers dos anys.

La batlessa, Mireia Ferrer, justificà la necessitat de prendre aquesta resolució ja que després de diverses sol·licituds a la  Demarcació de costes perquè s'adobi la passarel·la del sistema dunar de Cala Mesquida sempre contesten que es farà en el 2024 però sense especificar la data.

Amb la modificació que indicàvem (no inclosa en aquest redactat) s'aprovà per unanimitat del Ple de l'Ajuntament de Capdepera

 Moció per la Reparació del Pont de Fusta que travessa el sistema dunar de Cala Mesquida.

Considerant que:

  1. L'estat actual del pont presenta signes evidents de deteriorament, que impossibiliten el pas dels vianants. L'absència d'una actuació immediata per reparar el pont de fusta podria conduir a riscos majors per a la seguretat dels usuaris i usuàries. L'Ajuntament de Capdepera està rebent queixes constants tant de gent resident com de visitants.
  2. La preservació de les àrees de protecció dunar és fonamental per a la conservació de l'ecosistema costaner, la qual cosa implica la necessitat de mantenir les infraestructures relacionades amb aquestes àrees en bon estat.
  3. Demarcació de Costes, qui va executar el projecte, fa estona que no ha executat tasques de manteniment o de condicionament extenses i en profunditat.

Per tant, el ple de l'Ajuntament de Capdepera demana i proposa a Demarcació de costes el següent:

  1. Destinar els fons necessaris per a la reparació integral del pont de fusta per vianants situat a la zona de protecció dunar, incloent-hi la substitució de les parts malmeses i el reforçament de l'estructura segons les especificacions tècniques pertinents i dur a terme les obres de reparación de manera immediata, amb la supervisió adequada per garantir el compliment dels estàndards de qualitat i seguretat.


    Per tot això, es demana el suport del plenari per aprovar aquesta moció i posar en marxa les accions pertinents per a la petició de reparació del pont de fusta per vianants a la zona de protecció dunar en el menor temps possible donat que és urgent que es faci en vista de què comença la temporada i és una platja de molta afluència de gent i que tot això suposa un risc per a les persones i un deteriorament important de la zona dunar protegida.

Moció aprovada dia 12 de març de 2024