Els veïns i veïnes de sa Pedruscada s’han mobilitzat per demanar que no s’urbanitzi el solar de  devers 22.000 m2 de sa Pedruscada en els termes que preveu les normes urbanístiques actuals.  Recordem que aquesta zona ja va crear un conflicte veïnal en aprovar-se les normes subsidiàries en tant que no eren similars a la de la resta. De fet mentre els voltants només tenien ús residencial per habitatges unifamiliars de planta baixa i pis, aquests solars tenien un ampli repertori d’usos i permetia planta baixa i tres pisos. Les protestes veïnals van acabar amb el compromís de modificar les normes per corregir “l’errada”. Anys després se pot comprovar que l’ajuntament no va arribar a complir i els solars mantenen els mateixos usos.

Davant els moviments de terres que arrasaren el bosc s’iniciaren moviments del veïnat demanant informació i la sorpresa va ser majúscula quan s’assabentaren que hi havia un projecte en marxa per urbanitzar els solars i construir.

Així publicaven la notícia:

"Neteja" de solars a sa Pedruscada amb maquinària pesant http://www.capvermell.org/index.php/actualitat/placa-del-sitjar/30886-neteja-de-solars-a-sa-pedruscada-amb-maquinaria-pesant

SOS Pedruscada
http://www.capvermell.org/index.php/actualitat/32555-sos-pedrusca

Recollida de signatures de SOS Pedruscada
http://www.capvermell.org/index.php/actualitat/32796-recollida-de-signatures-de-sos-pedruscada


Divendres se van lliurar més de 3500 signatures recollides a través d’una plataforma (change.org) al registre d’Urbanisme que recolzen el manifest de Salvem sa Pedruscada. De fet actualment ja superen les 3700. A més s’ha engegat una recollida de signatures “física” ja que molts de veïns no han pogut fer-ho a la plataforma.

Després del registre de les signatures de suport al manifest van tenir una reunió “informal” amb la batlessa, Mireia Ferrer, qui explicà les passes que es fan des del consistori.





Dissabte matí va haver una concentració de veïnats davant el solar, amb declaracions de membres de la plataforma i veïns i veïnes a les càmeres d’IB3. Podeu veure la informació emesa a les notícies.





De la trobada sorgí l’iniciativa de seguir recollint signatures, nombrar uns portaveus i realitzar un encàrrec a qualque especialista per assessorar a la plataforma en les seves reivindicacions.