Aquest hivern ha plogut molt. I encara plou. A més fa fred, molt de fred...








  
  I amb tanta aigua les infraestructures hídriques es troben en el límit. L’aigua corr pels carrers i s’embassa allà on no hi ha prou pendent, per a permetre el seu curs fins a la mar.
  Hem fet una volta i hem vist alguns llocs on l’aigua no pot discórrer, bé per problemes de manca de pendent de ls carrers  o perquè s’ha tallat el camí natural per alguna construcció. Deixam a banda els bassiots que abunden a tots els camins o les imatges de camps de conreu inundats (a la secció de Medi Ambient,l ’amic Felip Esteva ens oferí una sèrie d’imatges de torrents), i estam segurs que al municipi  hi ha qualque lloc més que podria incloure’ls.
    Veritablement hem de pensar que aquesta pluja insistent posa en evidència algunes errades de disseny de carrers, carreteres i d’instal·lacions. Esperem que es posi solució allà on sigui possible.
    El primer que us mostram, i per ventura més espectacular, correspon al camí de Cala Moltó (on es fa la bassa). Sembla que obren una síquia per facilitar l’avaqüació de l’aigua acumulada.

Image

Image

Un altre lloc d’acumulació espectacular és a l’inici del camí vell de n’Aguait .

Image

Amb manco extensió, hi ha bassiots al camp de futbol o la terrassa de la piscina, on per manca d’inclinació l’aigua queda estancada.


Image

Image