Una multitud il·lusionada  rebé

els Reis  Màgics a Cala Rajada

i Capdepera

Image

   Els dies 5 i 6 de gener són molt especials per als nins i les nines d'aquest poble. Després d'un any de no saber res d'ells, els Reis tornen, carregats d'il·lusions i regals esperats amb emoció. Enguany la Comissió dels Reis, ha tornat a fer una feinada per tal de dur a terme aquesta festa a bon port, i ho han aconseguit.

Image

   Dia 5, poc des d'abans de les 18 hores, en el moll de Cala Rajada  s'hi havia congregat una gernació de nins i nines (i no tant nis!) que esperaven amb ànsia l’arribada de ses Majestats d’Orient. Una vegada més arribaren amb barca i amb tota solemnitat varen ser rebuts pels patges reials, i escortats per la Banda de Cornetes i Tambors pujaren al cadafal preparat per a la rebuda. Malgrat alguns problemes amb el so, els tres Reis Màgics, Melcior, Gaspar i Baltasar, dirigiren unes paraules a tots els reunits, paraules convenientment traduïdes, ja que el mallorquí dels Reis, ja se sap, no és massa entenedor. 

Image

Image

Image

Image

   Des de l’esplanada del moll, la comitiva partí cap a l’església del Carme, amb   espectaculars carrosses. Aquí la Banda de Música s’afegí a la comitiva, fent sonar una selecció de nadales populars. Ja a la plaça de l’església (enguany no entraren a l’interior del temple), reberen a tots els nins i nines, als quals obsequiaren amb caramels.

Image

   Ja acabada la festa a Cala Rajada, els Reis pujaren a Capdepera, on entraren pel carrer Col·legi fi pujaren fins la plaça des Sitjar, plena de gom a gom. Devora l'Ajuntament compliren amb el ritual de l'adoració del Bon Jesús, i ja des dels balcons de la Sala saludaren a tots els presents i tornaren a repartir caramels.

Image

Image

Image

Image

   Després del merescut descans, preceptiu després de tan llarg viatge, el dia 6 els Reis es dedicaren a la repartir regals a cada família de Cala Rajada i Cala Rajada, a cada racó del municipi. I s'ha de dir que aquesta vegada duien molts i molts de regals. No cal esmentar l’esforç que això suposa, però ja sabem que els Reis ho fan de bon gust i només la il·lusió de nins i nines ja ho justifica tot. Realment és un privilegi tenir uns Reis tan meravellosos com els que tenim

Image

   Reis, moltes gràcies.
   

 
  I també a tota Comissió i col·laboradors.

(Fotografies Cap Vermell i Xisco Campins. Dibuixos de na Paula)