Es destinaran 39.600 euros a Pla d’Ajudes als alumnes del municipi que cursen estudis universitaris i de postgrau


 

Dijous, dia 29 de desembre, va tenir lloc al Teatre de Capdepera el lliurament de les beques a l’estudi atorguen empreses de Capdepera als estudiants universitaris del municipi. Enguany han participat 11 empreses que han aportat 3 ajudes individuals de 1200 euros cada una. En total se repartiran 39.600 euros a 33 estudiants universitaris gabellins després de valorar la seva situació socioeconòmica i el seu bon rendiment acadèmic. Per onzè any consecutiu s’ha dut a terme el lliurament dels ajuts  als estudis universitaris i de màster de l'any 2022. Aquests ajuts compten amb el patrocini de diferents empreses locals i l'Ajuntament n'assumeix la gestió administrativa.

A l'acte han assistit el batle de Capdepera, Rafel Fernández acompanyat del rector de la UIB, Dr. Jaume Carot, el vici-degà de la Facultat de Turisme, Dr. Bartomeu Deyà, el director general Pep Lluís Pons i la presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, Sofia Alonso i els regidors del consistori gabellí.

Agustí Nebot, regidor d'educació ha presentat l’acte i en la seva intervenció a més d’agrair a les empreses col·laboradores la seva dedicació i que continuïn apostant per la formació dels estudiants del nostre municipi, ha explicat com s’adjudiquen els ajuts. Recordà que se valora la situació sòcio-econòmica i els resultats acadèmics dels alumnes per una comissió avaluadora i s’aprova definitivament per la junta de govern de l’Ajuntament.
 

Enguany s’han adjudicat 30 ajuts de grau universitari i 3 màsters- S’han rebut 54 sol·licituds d’alumnes de 16 universitats diferents, destacant les 33 que corresponien a l’UIB. Les demandes corresponen a 28 graus diferents amb 4 de doble grau i 16 màsters universitaris de 4 universitats.
 

El rector Dr. Jaume Carot, ha dirigit unes paraules comentant la importància de les Ajudes  per estimular la continuïtat dels alumnes en els seus estudis, recordant l’alta taxa d’abandonament. Comentà que “ un informe situa en un 13% dels estudiants universitaris abandonen els seus estudis superiors. A les illes Canàries i  Balears supera al 35%, provocat per diferents variables  com ara les despeses de matricula, l’edat, el gènere, condicions sòcio-econòmiques ... i més de la meitat ho fan després del primer any”. Indicà que entre les propostes per pal·liar l’abandonament dels estudis s’hi  troben les ajudes o beques com les que es fan a Capdepera, posant en valor la continuïtat de la iniciativa (11 anys) i el recolzament de les empreses malgrat les dificultats econòmiques provocades per la crisi.

 

En nom dels alumnes, na Francisca López, va donar les gràcies per apostar pels estudiants, indicant que més que els doblers dels ajuts, a molts els dona l’oportunitat de seguir estudiant i seguir amb els seus projectes de vida, recordant la implicació directa de les famílies i el gran sacrifici que fan.
 

Rafel Fernández, batle de Capdepera ha fet referència a la importància en l'educació com a inversió per a tots aquests alumnes que formaran part del futur del municipi. “Des de l'Ajuntament continuarem fent feina per donar tot el nostre suport als alumnes gabellins i les seves famílies, que per raons geogràfiques han de fer un major esforç per poder accedir als estudis superiors”.
 

Les empreses locals que han participat en la nova edició són: Aguas Capdepera S.A., Associació hotelera de Capdepera, Electro Hidráulica Llevant S.A., Predi Son Juamell , Porxada de sa Torre S.L., Grup STeH , Playas de Capdepera S.L. , TM Grupo Inmobiliario, Construcciones PVG 2015 S.L., Morey Esteva Alimentación S.L. i Angels Bolero S.L.
 


Aquestes són les beques atorgades: 

Ajuts d’Aigües de Capdepera
- Maria Requena (3r Psicologia)
- Shula Li (1r Farmàcia)
- Paula López ( 1r Biologia) 

Ajuts de l’Associació Hotelera
- Miquel Lliteras (1r Administració i Direcció d’Empreses)
- Lucia Wallrabenstein (2n Dret)
- Sergi Mauri (Doble grau d’Administració i direcció d’empreses i Dret)


Ajuts d’Electro Hidràulica
- Asahara Hinchado (2n Relacions Laborals)
- Francisca López (Màster aplicacions i tecnologies per a sistemes d’avions no tripulats)
- Marina Prieto (4t Comunicació adio-visual)


Ajuts de Playas de Capdepera
- Ferran Miravet (1r Química)
- Maite Antúnez (2n Bioquímica i Biologia molecular)
- Andrea Stephania Carmona ( 1r Bioquímica)


Ajuts de Construccions PVG 2015, SL
- Valeria Fernández (2n grau D’Educació Primària)
- Auba Toribio ( 4t Grau d’Educació Primària)
- Lorena García ( 4t Podologia)

Ajuts de Morey Esteva SL
- Maria Natalia Marí (4t Microbiologia)
- Maria Flaquer (3r Educació Social)
- Ernesto Molina (1r Dret)

Ajuts de Predi de Son Jaumell
- Aina Guiscafré (1r Dret)
- Miriam Vallejo (2n Relacions laborals)
- Agustín Farias (1r Estudis anglesos)


Ajuts de Sa Porxada
- Immaculada Massanet (doble grau  ADE i  Dret)
- Ariadna Cruz (1r Dret)
- Alfonso José Vulcan (Màster formació professorat- Geografia i Història)


Ajuts de Grup SteH
- Lucia Herraez (3r Dret)
- Pere Alzamora (4t Enginyeria informàtica)
- Desirée García (4t Educació Primària)

Ajuts de TM Grupo inmobliario
- Marina Rodeiro (doble grau d’Administració i direcció d’empreses i Turisme)
- Sergio Marín (doble grau d’Administració i direcció d’empreses i Dret)
- Jaila Nayelis Martínez (1r Turisme) 

Ajuts d’Angels – Bolero
- Marilia Leiva (3r Educació Infantil)
- Carlos Efren Garcia (3r Història)
- Raquel Peñalver (Màster formació professorat- Geografia i Història)



Enhorabona a tots i totes!