Capdepera registra més de 150 nits amb temperatures mínimes superiors als 20ºC, segons els serveis de meteorologia d'IB3


Som el municipi de nits més caloroses de Mallorca i el segon de les Illes. Fa cinc mesos que es registren nits tropicals o nits tòrrides a Capdepera. Des de principi d'abril. Un lector ens comentà a l'anterior article que els seus registres marcaven normalment dos graus més que AEMET, donat que viu al nucli de la població i allà fa una mica més de calor que al far. A més, tal com explicàvem i el gràfic següent és molt clar, la humitat fa una sensació de calor, de basca, de xafogor molt més elevada:




Així, tot i que aquests dies els termòmetres no són extrems, segurament notau que suau molt i que l'ambient és molt feixuc. Efectivament, aquests dies les humitats són altes, i aquest és un exemple dels valors resultants d'estar a 30ºC amb humitats superiors al 50%.

En aquestes situacions, les poblacions d'arran de mar, la influència marítima provoca que el termòmetre li costi davallar durant la nit.
 

Les previsions per als propers dies no són de canvis, el futur continuarà marcat pels colors vermells i la calor.