Tenia 14 cans en condicions deplorables a més de copejar-los habitualment

 

La Guàrdia Civil d’Artà ha investigat una persona de 47 anys d'edat i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d'un delicte continuat de maltractament animal i amenaces lleus.

Després de tenir coneixement que a la localitat de Cala Rajada, en un domicili s'estigués cometent maltractament animal, a diversos cans que es podrien trobar en condicions pèssimes higienicosanitàries, els guàrdies civils van realitzar una comprovació dels fets donant com a resultat la confirmació del maltractament.

Al lloc els agents van trobar 4 gossos adults i 10 cadells en condicions pèssimes, i van confirmar que els copejava habitualment. A més l'investigat proferia amenaces sobre els veïns quan aquests li recriminaven l'estat en què es trobaven els animals i els cops que els propinava.

Per tot això i a causa de la gravetat dels fets, al matí del dia 1 de, juliol de 2022, la Guàrdia Civil d'Artà, juntament amb la Policia Local de Capdepera, i amb la col·laboració de la Fundació Natura Parc, es van personar al domicili informant el habitants dels fets denunciats. Els agents van intervenir tots els animals que van ser lliurats al centre Natura Parc i posats a disposició judicial per avaluar el seu estat de salut per part d'un veterinari i donar-los les cures necessàries.

Gràcies a l'èxit del servei, la Guàrdia Civil d'Artà ha posat fora de perill els animals que es trobaven en greu perill, atesa l'alarma social que s'hi havia generat entre els veïns ja que se sentien impotents davant aquest presumpte maltractador.


Palma 4 de juliol de 2022.